неділя, 08 січня 2023 15:16

Спецтема: Війна Росії проти України

На яких напрямках Росія може почати новий наступ: у ГУР відповіли

На яких напрямках Росія може почати новий наступ: у ГУР відповіли
Представник ГУР МО України Вадим Скібіцький повідомив, на яких напрямках окупанти можуть почати новий наступ. Фото: Corriere della Sera

Російські окупанти можуть розпочати новий наступ на Запорізьку область.

Водночас, на Харківському напрямку ворог намагатиметься зупинити наш контрнаступ. Про це в інтерв'ю Corriere della Sera розповів представник ГУР МО України Вадим Скібіцький.

За його інформацією, зараз росіяни посилюють тиск на Донеччину. Ще з лютого однією з цілей РФ була повна окупація цього регіону разом із Луганщиною, проте загарбникам це не вдалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ситуація важка" ‒ в Міноборони розповіли про бої за Соледар

"Ймовірно, вони почнуть новий наступ на Запорізьку область. А на Харківському напрямку намагатимуться зупинити наш контрнаступ. І намагатимуться утримати позиції в Херсоні, де нарощують оборону, а також на особливо стратегічному для них Кримському півострові", – сказав Скібіцький.

Він також зазначив, що розвідка не має доказів створення штурмової групи в Білорусі та не фіксує переміщення військ.

На думку Скібіцького, Білорусь, ймовірно, використовуватиметься здебільшого як база для реорганізації військ. Він наголосив, що наразі Росія не має достатньо військ для нового наступу з півночі.

"Ми очікуємо збільшення інтенсивності між весною та літом. Зараз їм непросто перекинути війська, враховуючи умови місцевості", – додав представник ГУР.

Російські окупанти дещо посилили атаки на Бахмутському та Авдіївському напрямах.

Загарбники також намагаються прорвати оборону ЗСУ у Соледарі. Запеклі бої тривають і в районі Сватового ‒ Кремінної на Луганщині. Про це свідчать свіжі карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

На півдні України російські сили продовжували вогонь із закритих позицій на захід від Гуляйполя та вздовж західного берега Дніпра у Дніпропетровській та Херсонській областях.

Зараз ви читаєте новину «На яких напрямках Росія може почати новий наступ: у ГУР відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути