17 та 18 липня у відділення клінічної інфекційної лікарні Львова з ознаками харчового отруєння госпіталізували 52 особи, серед них - 9 дітей, четверо з них - у важкому стані.
Усі хворі 16 липня їли страви із курятини та м'ясні салати з майонезом на весіллі у приміщенні їдальні технологічного коледжу Національного університету "Львівська політехніка", що на вулиці Пимоненка, 17.
Усього на весіллі було близько сотні гостей.
"Перших трьох хворих швидка привезла в неділю в першій половині дня. Протягом дня та ночі до нас поступило ще 39 хворих, з них - семеро діток. Симптоми у всіх були схожі - підвищена температура, нудота, пронос, болі в животі. У трьох дорослих та п'яти дітей стан при поступленні був особливо тяжкий - зневоднення організму та інтоксикація. - розповів Gazeta.ua головний лікар клінічної інфекційної лікарні Львова Юрій Собко.
У хворих взяли усі необхідні аналізи, призначили медикаментозне лікування, дієтичне харчування.
"Попередній діагноз - кишкова інфекція, гастроентероколіт, хоча є підозра на сальмонельоз. Усі потерпілі зазначили, що вживали їжу з курятиною - крученики, стегенця та салати із майонезом. Наречений та наречена також перебувають на лікуванні. У стані здоров'я пацієнтів, що надійшли у числі перших, спостерігається позитивна динаміка. Якщо будуть хороші прогнози, за 4-5 днів їх можна виписувати", - зазначив лікар.
Фахівці місцевої держсанепідслужби проводять перевірку їдальні технологічного коледжу, відібрали для бактеріологічного дослідження зразки кулінарних виробів, води.
Протиепідемічні заходи та епідеміологічне розслідування тривають.
Коментарі
11