понеділок, 18 липня 2011 11:43

На весіллі курятиною та салатами з майонезом отруїлися наречені та 50 гостей

На весіллі курятиною та салатами з майонезом отруїлися наречені та 50 гостей

17 та 18 липня у відділення клінічної інфекційної лікарні Львова з ознаками харчового отруєння госпіталізували 52 особи, серед них - 9 дітей, четверо з них - у важкому стані.

Усі хворі 16 липня їли страви із курятини та м'ясні салати з майонезом на весіллі у приміщенні їдальні технологічного коледжу Національного університету "Львівська політехніка", що на вулиці Пимоненка, 17.

Усього на весіллі було близько сотні гостей.

"Перших трьох хворих швидка привезла в неділю в першій половині дня. Протягом дня та ночі до нас поступило ще 39 хворих, з них - семеро діток. Симптоми у всіх були схожі - підвищена температура, нудота, пронос, болі в животі. У трьох дорослих та п'яти дітей стан при поступленні був особливо тяжкий - зневоднення організму та інтоксикація. - розповів Gazeta.ua головний лікар клінічної інфекційної лікарні Львова Юрій Собко.

У хворих взяли усі необхідні аналізи, призначили медикаментозне лікування, дієтичне харчування.

"Попередній діагноз - кишкова інфекція, гастроентероколіт, хоча є підозра на сальмонельоз. Усі потерпілі зазначили, що вживали їжу з курятиною - крученики, стегенця та салати із майонезом. Наречений та наречена також перебувають на лікуванні. У стані здоров'я пацієнтів, що надійшли у числі перших, спостерігається позитивна динаміка. Якщо будуть хороші прогнози, за 4-5 днів їх можна виписувати", - зазначив лікар.

Фахівці місцевої держсанепідслужби проводять перевірку їдальні технологічного коледжу, відібрали для бактеріологічного дослідження зразки кулінарних виробів, води.

Протиепідемічні заходи та епідеміологічне розслідування тривають.

Зараз ви читаєте новину «На весіллі курятиною та салатами з майонезом отруїлися наречені та 50 гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути