середа, 13 липня 2011 12:21

75 дітей з Росії отруїлися у таборі в Криму

75 дітей з Росії отруїлися у таборі в Криму

12 липня 86 людей з оздоровчого табору "Альбатрос", який знаходиться в селі Любимівка (Нахімовський район) потрапили до інфекційної лікарні Севастополя.

Про це повідомили в прес-службі МНС Севастополя.

"Станом на 8 ранку в інфекційній лікарні перебувають 86 осіб. 15 з них у стані середньої тяжкості. Важких немає. Діти почали надходити в інфекційну лікарню в період з 18:30 по 23:45. Попередній діагноз - харчова токсикоінфекція невстановленого походження. Отруїлися 75 дітей. Всі вони з Росії. До лікарні потрапили також 11 дорослих. Це вожаті, вони місцеві ", - розповіла Анастасія Четуєва з прес-служби МНС Севастополя.

Вона також зазначила, що на місці працювали 25 співробітників Міністерства надзвичайних ситуацій.

"А взагалі були задіяні всі служби міста. Також був створений оперативний штаб з координації дій", - розповіли у відомстві.

Як повідомили в міськадміністрації, постраждали діти від 6 до 16 років.

"Це приватний табір. Діти лежать з гострим отруєнням. Остаточно причини цього будуть відомі після проведених аналізів. Однак вже зараз лікарі грішать на морозиво. Тому що діти з двох загонів, які не їли його, з ними все нормально. Але все точно встановить перевірка", - повідомив начальник відділу зі зв'язків з пресою міської держадміністрації Севастополя Сергій Норманський.

У мерії також відзначили, що сьогодні дітям значно краще. Лише у 15 чоловік відзначають підвищену температуру, нудоту та інші симптоми отруєння. "Дітей в якості профілактики поморили голодом, а сьогодні зранку вони різко попросили вже їсти. Тепер лікарі не знають, що робити з юрбою дітей, які на місці не сидять. Все, слава Богу, обійшлося, могло бути гірше", - зазначив Норманський.

Дітей також спробували забезпечити зв'язком, щоб вони змогли повідомити родичів про те, що трапилося.

За словами Норманського, за даним фактом порушено кримінальну справу. "У таборі зараз працює прокуратура, опечатує харчові склади. З'ясовуються умови зберігання. Остаточні аналізи будуть відомі через 5 днів. І тоді будуть зроблені відповідні висновки", - розповів він.

У мерії також відзначають, що подібних випадків раніше зафіксовано не було. Проте, у зв'язку з цим будуть перевірені всі 13 таборів севастопольської зони.

Відзначимо, що в МНС Севастополя зазначили, що діти були з Єкатеринбурга, а у мерії міста сказали, що це були москвичі.

Зараз ви читаєте новину «75 дітей з Росії отруїлися у таборі в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути