Ексклюзиви
середа, 05 лютого 2014 17:00

На Тернопільщині злодії грабували банкомат в поліклініці з ломом та електрошокером

Від семи до десяти років і конфіскація майна "світить" двом жителям райцентру Чортків Тернопільської області. Чоловіки намагалися ломом розтрощити банкомат у місцевій поліклініці. А сторожа, що помітив їх, "нейтралізовували" електрошокером, та ще й побили до напівсмерті.

Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі обласної міліції.

Молодший із зловмисників, 29-річний чоловік, лише наприкінці січня повернувся із місць позбавлення волі. Другий, 38-річний, після чергової відсидки, переїхав жити до Криму, а це вирішив на кілька днів повернутися на малу батьківщину. Зайшов у гості до товариша. Разом і постановили "щось змінювати у своєму житті".

"У поліклініці на окраїні міста пригледіли банкомат. Знали, що у ньому має бути кнопка сигналізації. Але думали, може, вона незаведена, не спрацює. Тож сподівалися спокійно забрати гроші. Вичислили і те, що є сторож. Спланували пограбування за два дні", - розповів Сергій Крета, керівник сектору зв'язків з громадськістю УМВС в Тернопільській області.

Злодії прораховували все до найменших деталей: де ховатимуться, як знешкоджуватимуть охоронця, куди тікатимуть із награбованим.

За день до пограбування пронесли до приміщення лом. Він невеликий, під довгою курткою непомітний. А потім сховали його за кавовим автоматом. Наступного дня чекали закриття медзакладу на сьомому поверсі - зайшли на сходи, що ведуть на дах. Вийшли зі свого сховку уже після десятої вечора.

"Один вдягнув шапку-маску, другий – спортивну чорну шапку і обкрутив лице шарфом. Сторожа на першому поверсі не побачили. Він якраз вийшов надвір, а вони подумали, що охоронець пішов додому вечеряти. Попрямували до реєстратури, і тут охоронець повертається через бокові двері. Зловмисники спочатку спробували його звалити з ніг електрошокером, а потім почали бити з усіх сил. Скотчем зв'язали руки і ноги, наказали мовчати, якщо хоче жити, і зачинили в реєстратурі. Побили так сильно, що він лежить у лікарні зі струсом мозку і важкими травмами", - додав Крета.

Сторож уже не міг стати на заваді, тож чортківчани взялися до банкомата. Але його нижню броньовану частину, де були гроші, розбити ломом не вдалося. Почали ламати верх. Та замість купюр натрапили на кнопку сигналізації – і вона спрацювала. Чоловіки втекли. Але вже надранок обох затримала міліція.

"Нині вони під арештом. Зловмисникам інкримінують частину другу статті 187 Кримінального кодексу – розбій, вчинений групою осіб за попередньою змовою. Проводиться досудове розслідування", - зазначив Сергій Крета.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині злодії грабували банкомат в поліклініці з ломом та електрошокером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути