Ексклюзиви
четвер, 19 квітня 2007 18:11

На телеканал "Росія" подадуть до суду за цензуру

Французька телекомпанія Сара Television подасть до суду на телеканал "Росія", а також його уповноваженого представника MCG Programming Ltd, повідомляє радіо "Свобода". Компанія стверджує, що з її фільму про "кольорові революції", який демонстрували по російському ТБ, із політичних міркувань вилучили деякі фрагменти.

Фільм "США: Завоювання Сходу", знятий француженкою Манон Луазо 2005 року (продюсером виступила Сара Television), телеканал "Росія" показав 15 квітня. При цьому з картини, як заявив директор французької телекомпанії Ерве Шабальє, вирізали щонайменше шість хвилин. За його словами, це були кадри, які розкривали реакцію російської влади на демократичні революції в країнах ближнього зарубіжжя.

Як зазначає кореспондент радіо "Свобода", яка порівняла дві версії фільму, з "російської версії" зникла, зокрема, критика молодих людей з руху "Оборона" на адресу російського президента, а також роздуми французьких документалістів про "таємне протиреволюційне відомство", створене в Кремлі. З титрів також зникло прізвище автора, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «На телеканал "Росія" подадуть до суду за цензуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути