понеділок, 21 березня 2022 15:25

На Сумщині рашисти вбивають мирних, нищать інфраструктуру і масово грабують - Денісова

На Сумщині рашисти вбивають мирних, нищать інфраструктуру і масово грабують - Денісова
Через повномасштабну війну, яку веде РФ, частина українських сіл і міст уже третій тиждень перебувають в окупації та на межі виживання.. Фото: t.me/denisovaombudsman

Через повномасштабну війну, яку веде РФ, частина українських сіл і міст уже третій тиждень перебувають в окупації та на межі виживання.

На Сумщині місто Тростянець залишається окупованим. По його периметру розміщені ворожі блокпости, проїхати через які становить ризик для життя. Біля вокзалу встановили артилерійські установки, іншу техніку розмістили по місту між адмінбудівлями, біля магазинів, житлових будинків. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

"Ворог розуміє, що адекватної відповіді по цій техніці при такому розташуванні від ЗСУ не буде. Побоюючись авіаударів та артилерії України, окупанти примушують мирних жителів сидіти вночі на вулицях поблизу техніки рашистської армії як живий щит. У місті окупанти вбивають мирних жителів та нищать цивільну інфраструктуру, масово грабують", - наголосила вона.

Ворожі війська вбили голову вуличного комітету Ганну Самойлову. А після - декілька днів російські снайпери не допускали містян забрати тіло для поховання, обстрілюючи вулицю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти на Харківщині викрали сільського голову

"Днями просто на вулиці застрелили хлопця, який ввечері повертався додому. Застрелили керівника агропідприємства, який вранці на машині їхав на роботу. На одній із вулиць кинули гранату в людей. Внаслідок вибуху загинули двоє чоловіків. Три дні тому рашистські бойовики стріляли по місцевій лікарні, вона майже повністю зруйнована.

Вчора з важкої артилерії обстріляли житлові будинки. Окупанти фактично знищили декілька будинків та вбили трьох пенсіонерів, які там проживали. Пошкоджено декілька багатоквартирних житлових будинків та магазин", - повідомила Денісова.

Загарбники спустошують магазини, банкомати та аптеки в місті. Грабують будинки місцевих, викрадають машини. Заходять у квартири, звідки виносять речі, коштовності і продукти. Якщо у будинках чи квартирах нікого немає, агресори залишаються там на ночівлю.

Російські окупанти в Тростянці на Сумщині заганяють місцевих мешканців у фейкові "зелені коридори". Військові масово відбирають у людей мобільні телефони. За його словами, загарбники намагаються захистити себе фізично та інформаційно. Вони беруть у полон людей, щоб створити "живі" та інформаційні щити.

Зараз ви читаєте новину «На Сумщині рашисти вбивають мирних, нищать інфраструктуру і масово грабують - Денісова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути