четвер, 24 листопада 2011 14:43

На Сумщині наркоманка вкрала ікону, щоб розплатитися за зілля

На Сумщині наркоманка вкрала ікону, щоб розплатитися за зілля

У селищі Середина-Буда Сумської області правоохоронці затримали 35-річну жінку-наркоманку, яка вчинила крадіжку ікони "Казанська Божа Мати", щоб віддати борг за наркотики.

У вересні 2011 року в чергову частину С.-Будського райвідділу звернулася 60-річна місцева мешканка і повідомила, що у неї викрали ікону "Казанська Божа Мати". Ікону 18 століття, спадщину родини покійного чоловіка, жінка зберігала в сараї у господарській сумці. На питання, чому саме це місце було вибрано для зберігання, жінка сумно відповіла, що у неї син - наркоман, і краде в будинку все, що "погано лежить". Тому вона і заховала реліквію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кременчуці водій-наркоман виїжджав на маршрут під кайфом

Правоохоронці відразу перевірили сина потерпілої, але той нічого не знав. Почалася копітка робота з пошуку ікони, результати якої з'явилися через 2 місяці. За підозрою у скоєнні злочину міліціонери затримали непрацюючу раніше судиму місцеву жительку. Вона розповіла, що у вересні прийшла до свого знайомого, з яким спільно вживали наркотики, але його мати не пустила наркоманку в будинок. Та вирішила зустрітися з чоловіком з іншого боку двору, а коли проходила через сарай - помітила господарську сумку.

Вкрадену ікону вона спочатку ховала у себе вдома, а потім пішла до чоловіка, якому була винна близько 300 грн. за наркотики, і вирішила таким чином з ним розрахуватися. Але отримала відмову і вирішила залишити ікону у себе вдома. Там її і знайшли правоохоронці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Маріуполі кожен другий - наркоман"

При проведенні експертизи було встановлено, що ікона старовинна, монастирська, має історико-культурну та художню цінність і стоїть на даний час близько 8 тис. грн.

На сьогоднішній день ікона повернута власниці, яка вдячна правоохоронцям за їх роботу. А щодо викрадачки порушено кримінальну справу за ч.1 ст.185 КК України (крадіжка), максимальне покарання за якою - 3 роки ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «На Сумщині наркоманка вкрала ікону, щоб розплатитися за зілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути