середа, 26 червня 2013 18:25

На Рівненщині вовчиця покусала 14-річного хлопця

На Рівненщині вовчиця покусала 14-річного хлопця

У неділю, 23 червня, в селі Волосківці Острозького району Рівненської області вовчиця покусала місцевого 14–річного хлопця. Постраждалого з рвано-покусаними ранами правої гомілки госпіталізували в хірургію Острозької центральної райлікарні.

"Люди розповідають, що хлопець дражнив тварину. Кидав у неї камінням. Вовчиця розлютилася й вистрибнула з вольєра. Вона вхопила хлопця за праву ногу. Він ще легко відбувся. Кажуть, мало не щодень мав діло до тварини", - розмірковує Анатолій Савелюк, Мощаницький сільський голова Острозького району.

Односельці викликали "швидку". Постраждалого госпіталізували в Острозьку центральну райлікарню. Медики кажуть, що стан його здоров'я задовільний і прописали профілактичне лікування від сказу.

Пригода сталася на території фермерського господарства "Козацька січ", яке належить місцевому мешканцю Миколі Сидору. Його односельці розповідають, що раніше чоловік утримував, ще двох диких кабанів. Однак, менше ніж півроку тому заколов.

"З початку року майже 1200 мешканців Рівненщини звернулися за медичною допомогою через покуси тварин. 61 людину покусали хворі на сказ тварини. Переважно, лисиці. Всього зафіксовано 18 випадків захворювання тварин на сказ. Більшість із них стосуються лисиць, собак і котів. Навіть, були випадки сказу в бобра та телиці", - пояснює Валентина Томицька, лікар-епідеміолог обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині вовчиця покусала 14-річного хлопця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути