понеділок, 13 серпня 2012 12:27

На Рівненщині школяр підірвався на патроні

На Рівненщині школяр підірвався на патроні
Як патрон опинився у руках дітей - поки невідомо. Фото: wordpress.com

Два пальці на лівій руці втратив через необережність 10-річний Василь Кривчик з села Річиця Гощанського району Рівненської області. Хлопчик хотів розбити гільзу, яку знайшов на військовому полігоні. Однак нерозірваний патрон здетонував і мало не вбив дитину.

Нещасний випадок стався минулої п'ятниці. Після обіду 10 серпня хлопчик грався на дворі з молодшим братом Віталієм, 6 років. Потім брат кудись відбіг, а Василь залишився сам на сам із небезпечною забавкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині підірвався підліток

"Хто його знає, де він той патрон знайшов – може й сам підібрав, а може старші хлопці на вулиці дали, - розповідає Олена Коваль, сільська голова сусіднього села Кринички. – Мати в цей момент була вдома, але не могла проконтролювати сина, бо займалася немовлям – у червні в родині з'явився ще один малюк. Зазвичай, глядіти малечу допомагала бабця, але того дня вона була в лікарні. А батько поїхав в інше село провідати сестру, яка скоро має народжувати".

Хлопчик на дворі спробував розбити патрон молотком. Від вибуху йому на лівій кисті відірвало два пальці: мізинчик та безіменний.

На галас з хати вибігла матір і побачила закривавленого сина. Швидка допомога забрала малюка у важкому стані до реанімації обласної дитячої лікарні у Рівне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викладач підірвав будинок у Дніпродзержинську: є жертви (ФОТО)

"Шкода малого, але звинувачувати батьків не варто – в кожній родині може таке статися. Головне, що Василь живий залишився. Медики кажуть, що внутрішні органи не заділо, хоча животик йому теж поранило від вибуху, - додає Олена Коваль. – Матір не просила, однак я все одно завезла родині тисячу гривень, бо їм терміново потрібні були гроші на лікування".

В міліції вважають, що патрон калібром до 13 мм хлопчик міг знайти на військовому полігоні, який межує з селом.

"Гільзу вилучили і передали на дослідження експертам. Поки що триває дослідча перевірка, а вже за результатами буде вирішено, чи порушувати кримінальну справу", - кажуть в прес-центрі обласного управління міліції.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині школяр підірвався на патроні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути