пʼятниця, 02 листопада 2012 08:46

На Прикарпатті лікар-психіатр приторговував наркотиками

На Прикарпатті лікар-психіатр приторговував наркотиками
На час затримання лікар перебував у стані наркотичного сп'яніння. Фото: zdravkom.ru

В Івано-Франківській області співробітники обласного підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків і галицької міліції в ході операції під умовною назвою "Батискаф" викрили у вчиненні наркозлочинів 30-річного лікаря-психіатра однієї з райлікарень.

Медичний працівник потрапив у поле зору правоохоронців не випадково. У оперативників були певні підстави запідозрити, що лікар порушує службові інструкції і може здійснювати протиправні дії, використовуючи бланки суворої звітності на відпуск лікарських засобів, які містять наркотичні чи психотропні речовини.

Лікаря-психіатра затримали безпосередньо після того, як він продав громадянину 25 грамів марихуани одного з найвідоміших сортів. Вже установлено, що свого часу чоловік через інтернет-мережу придбав насіння конопель сорту "Северное сияние" і засіяв зерна у власному господарстві.

Затриманий пояснює, що використовував марихуану виключно у лікарських цілях. Щоправда, приховує, що з корисливих мотивів залучив до поширення наркотиків відвертих кримінальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луганський ліцеїст торгував наркотиками просто у навчальному закладі

На час затримання лікар, як засвідчили висновки медичного освідування, перебував у стані наркотичного сп'яніння.

Знайшли реальне підтвердження й підозри щодо ймовірної причетності цієї особи до витоку в нелегальний обіг і незаконне поширення лікарських засобів, які містять наркотичні або психотропні речовини. У ході проведення особистого огляду затриманого в нього було вилучено декілька медичних рецептів певної категорії і суворої звітності. Такі бланки мають зберігатися виключно у сейфі і підлягають серйозному контролю за їх збереженням і використанням. З якою метою лікар-психіатр порушував службові інструкції, з'ясовує досудове слідство.

До матеріалів кримінальної справи також долучені грошові кошти, отримані зловмисником за збут наркотичного засобу. Цього вечора він вторгував 900 грн. Під час санкціонованого обшуку у помешканні чоловіка міліціонери виявили і вилучили пакунок з 25 грамами того ж канабісу, а також інгалятор для вживання наркотичної речовини.

Оперативники встановили коло осіб, чиїми послугами медик користувався з метою отримання прибутків від вирощених конопель. Усі особи мають багате кримінальне минуле і відбували покарання за пограбування, незаконне заволодіння транспортними засобами, а також за злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків.

Стосовно 30-річного прикарпатця порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України (збут наркотичних засобів). У зловмисника є реальна перспектива опинитися у в'язниці на строк від 5 до 10 років. На період досудового слідства він перебуватиме під вартою, повідомив СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті лікар-психіатр приторговував наркотиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути