пʼятниця, 22 червня 2012 10:03

На Полтавщині учень зґвалтував, вбив і обікрав свою колишню вчительку

На Полтавщині учень зґвалтував, вбив і обікрав свою колишню вчительку
Хлопець накинувся на жінку з ножем. Фото: ikar62.ru

Днями в одному із сіл Миргородського району хлопець вбив та зґвалтував свою колишню вчительку. Про це пише УНН.

Бездиханне тіло 61-річної пенсіонерки, колишнього вчителя місцевої школи, на власному подвір'ї виявив чоловік потерпілої. Напередодні ввечері, о 23.00 годині, жінка вийшла з хати, щоб зачинити свійських тварин у хлів. Саме тоді її востаннє бачили живою.

Вночі, близько 01.00 години, прокинувшись і не знайшовши вдома дружину, чоловік вийшов на двір.

Тіло дружини, у розірваному одязі, з двома пораненнями у груди, чоловік знайшов на землі у їхньому саду, зовсім неподалік від подвір'я.

Як розповів начальник Миргородського міськвідділу міліції Максим Плаховський, на розкриття даного злочину було максимально задіяно особовий склад правоохоронців району. Вбивство вчителя, жінки, яку знало й поважало усе село, викликало чималий резонанс та хвилювання серед місцевої громади. У потерпілої зник мобільний телефон, окрім цього при попередньому огляді тіла зроблено висновок про зґвалтування загиблої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дніпропетровську на пляжі колишній зек зґвалтував дівчинку

Задіяні при першочергових слідчо-оперативних заходах службові собаки приводили кінологів до одного й того ж подвір'я, через кілька хат від місця злочину. Там проживала жінка з трьома синами та дочкою. На момент візиту міліціонерів вдома не було лише молодшого сина, 18-річного юнака, а його матір наполегливо запевняла правоохоронців, що напередодні він поїхав на заробітки, не сказавши, куди саме. Мобільний телефон молодика також не відповідав.

Чоловік загиблої пригадав, що минулого вечора хлопчина приходив до них та просив дати гумову камеру для велосипеда. Йому тоді відмовили.

Підозри міліціонерів впали саме на 18-річного сусіда, тож було розпочато відпрацювання версії про причетність останнього до цього злочину. Паралельно правоохоронці проводили комплекс слідчих та оперативних заходів для встановлення усіх обставин події.

Оперативники з'ясували, що підозрюваний юнак вже після зникнення телефонував кільком своїм родичам з телефону потерпілої. Він просив про нього нічого не повідомляти міліціонерам. Виявляється, що саме це він сказав і своїй матері, коли повернувся після злочину додому та почав гарячково збирати речі.

Молодика затримали вже наступної доби. Він вирішив, що міліція поїхала з села, й повернувся додому. Саме там його і затримали миргородські оперативники. Сусіди та односельці, що стали свідками затримання юнака, ледь не вчинили самосуд, адже звістка про жорстокість злочину вже облетіла усе село.

Юнак сам розповів про свій злочин. Він не мав постійного заробітку, а тому не гребував дрібними крадіжками з домоволодінь односельців. Прохання позичити камеру для велосипеда було лише приводом зайти до подвір'я сусідів. Насправді, він мав на меті роздивитися, що можна було б вкрасти. На очі потрапив металевий дріт, на якому господиня сушила випрану білизну. Тож пізно ввечері, після відпочинку із вживанням спиртного, юнак зайшов у двір сусідів та почав зрізати дріт ножем. Саме у цей момент на подвір'я вийшла господиня. Навіть у темряві жінка упізнала юнака, який був не лише її сусідом, а й колишнім учнем, та окликнула його на ім'я. Злякавшись та ще й під впливом алкоголю, який завжди пробуджував у хлопцеві агресію, зловмисник накинувся на жінку із ножем.

По даному факту порушена кримінальна справа. На даний час тривають слідчі дії, а також перевіряється причетність затриманого до інших злочинів

Юнакові загрожує позбавлення волі від 10-ти до 15-ти років, або довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині учень зґвалтував, вбив і обікрав свою колишню вчительку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути