Ексклюзиви
вівторок, 08 листопада 2011 12:23

На Полтавщині з магазину вкрали термінал

На Полтавщині з магазину вкрали термінал

Уночі 3 листопада з цілодобового продуктового магазину, що у Крюківському районі Кременчука Полтавської області, двоє місцевих жителів винесли термінал для здійснення платіжних операцій.

"Апарат стояв не в торгівельному залі, а в коридорі, - розповіла Тетяна Романчук, з Кременчуцької міліції. - На ніч продавець закривала магазин і торгувала через вікно, а доступ у коридор був відкритий, люди мали змогу зайти і скористатися послугами терміналу."

Злодії прослідкували за магазином. Коли продавець заснула, зайшли у коридор, витягли шнур терміналу з розетки й винесли апарат. Неподалік від торгової точки є гараж одного зі зловмисників. Там чоловіки відкрили термінал, витягли звідти 800 гривень, потім ще 12 разів здійснили операцію поповнення своїх електронних гаманців за допомогою однієї стогривневої купюри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клерк обікрав банк на 500 тисяч гривень

Термінал належав 20-річному кременчужанину, приватному підприємцю. Він повідомив міліцію про викрадення. Оперативники затримали двох юнаків, одному з них 18 років, іншому 20. Обоє ніде не працюють і не навчаються.

"Їх вирахували, перевіряючи всіх, хто мав проблеми з законом, - пояснила Романчук. - Протягом останнього місяця ця парочка вже попадалася на крадіжках з гаражів. Видно, вирішили вдосконалюватися і йти на більше серйозні злочини. Перед тим, як винести термінал, готувалися: шукали інформацію в інтернеті про особливості цієї моделі айбоксу, його технічні характеристики."

Зараз обоє затриманих на підписці про невиїзд. Міліціонери порушили кримінальну справу. Крадіям загрожує від трьох до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, у вересні в Київській області два рази обкрадали банкомати. Здобиччю зловмисників стали півтора мільйона гривень.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині з магазину вкрали термінал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути