Ексклюзиви
пʼятниця, 05 жовтня 2012 13:01

На Полтавщині громадянина з Сирії тримали в заручниках 8 діб

На Полтавщині громадянина з Сирії тримали в заручниках 8 діб
Зараз чоловік перебуває у лікарні. Фото: express.te.ua

Працівники УБОЗу Полтавщини та Запоріжжя звільнили чоловіка з неволі, якого тримали у заручниках 8 діб. Про це повідомляє прес-служба МВС в Полтавській області.

Про зникнення 30-річного громадянина з Сирії, мешканця міста Запоріжжя, правоохоронці дізналися від його дружини. Жінка повідомила оперативникам, що її чоловік три дні тому виїхав до міста Дніпропетровськ на зустріч з товаришем по бізнесу і зник. Весь цей час мобільний чоловіка був відключений. Тож жінка звернулася по допомогу до правоохоронців.

Оперативники одразу взялися за розшук безвісти зниклого. І вже за декілька днів вдалося встановити, що він перебуває в Полтавській області, будучи заручником. Ретельно спланувавши проведення операції по звільненню чоловіка, полтавські та запорізькі УБОЗівці без будь-яких ускладнень врятували людину та затримати зловмисників.

"Ми оточили будинок з усіх боків, - розповів працівник УБОЗу Запорізької області, - намагалися діяти швидко та раптово. Проникнувши в середину будинку, двоє чоловіків вийшли нам на зустріч та намагалися тікати, проте були одразу затримані працівниками спецпідрозділу "Сокіл". Заручник лежав в іншій кімнаті на підлозі в кайданках обличчям до низу. Весь змарнілий, в синцях та скривавлених ранах він був доставлений до Новосанжарської центральної районної лікарні".

Як повідомили правоохоронці, чоловіка утримували в неволі вісім діб. Весь цей час він знаходився у тугих кайданах, від яких синіли руки, в нелюдських умовах без їжі, води та туалету.

"Мені лише раз дали почути дружину по телефону. Я благав її шукати потрібну суму. Вони обіцяли, що якщо не буде грошей, то відріжуть голову, а якщо гроші й отримають, то все одно цілим не вийду – відріжуть руку", - розповів потерпілий.

За словами Володимира Пишненка, завідуючого хірургічним відділенням Новосанжарської ЦРЛ, чоловік був доставлений до них у тяжкому стані.

"У пацієнта зламані два ребра, пошкоджені внутрішні органи, струс головного мозку, закрита черепно-мозкова травма, численні синці та рани на тілі, - сказав лікар. - Також тяжким є його психологічний стан, з якого буде важко виходити не один рік".

Наразі за даним фактом Запорізькими слідчими УБОЗу порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 146 Кримінального кодексу України – незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинене з корисливих мотивів. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині громадянина з Сирії тримали в заручниках 8 діб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути