четвер, 03 травня 2012 10:21

На полігоні вибухнули боєприпаси: загинули шестеро військовослужбовців

На полігоні вибухнули боєприпаси: загинули шестеро військовослужбовців
Вибух відбувся 2 травня. Фото: dw.de

У середу на полігоні "Муліно" в Нижегородській області РФ сталося вибух боєприпасів. Загинуло шестеро військовослужбовців, ще чотири потрапили до лікарні. Сьогодні госпіталізували ще одного солдата-строковика.

"Вночі був госпіталізований ще один потерпілий військовослужбовець. Його з незначними осколковими пораненнями доставили в госпіталь", - сказав співрозмовник агентства.

Представник наглядового відомства додав, що трьох постраждалих вночі перевезли в військовий госпіталь імені Бурденка в Москву. На місці НП продовжують працювати вибухотехніки та слідчі.

За даними Слідчого комітету, вибух прогримів близько 14.40 за московським часом при укладанні боєприпасів з автомобіля на грунт. Всі загиблі і поранені - військовослужбовці за призовом з 9-ї окремої Висленської мотострілкової бригади (військова частина 54046).

Найбільше за останні роки НП з вибухом боєприпасів на військовому об'єкті в Росії відбулося 23 серпня на полігоні "Ашулук" в Астраханській області.

При розвантаженні реактивних снарядів для установок "Град" на полігоні, де майже рік велася утилізація списаних боєприпасів, боєприпаси почали вибухати. Передбачуваною причиною НП став самовільний запуск одного із снарядів і наступна детонація інших. В результаті вибуху загинули вісім військовослужбовців, ще близько десяти отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «На полігоні вибухнули боєприпаси: загинули шестеро військовослужбовців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути