пʼятниця, 21 грудня 2012 16:55

На Одещині жінку, яка 21 разів встромила ножа у сплячого чоловіка, відправили до психлікарні

На Одещині жінку, яка 21 разів встромила ножа у сплячого чоловіка, відправили до психлікарні
Фото: igor-greff.narod.ru

Добропільський суд виніс постанову про звільнення від кримінальної відповідальності і застосування примусових заходів медичного характеру (госпіталізацію в психіатричну лікарню зі строгим наглядом) відносно 57-річної мешканці міста Добропілля, яка нанесла 21 ножове поранення сплячому чоловікові.

Того дня в чергову частину Добропільського МВ надійшло повідомлення про те, що в хірургічне відділення міської лікарні доставлений чоловік з численними ножовими пораненнями, а також його дружина з різаним пораненням шиї.

Карета швидкої допомоги забрала потерпілих з квартири, в якій проживало подружжя. Під час огляду місця події була встановлена наявність слідів, схожих на кров, на ліжку і в різних місцях квартири. Був вилучений скривавлений кухонний ніж.

Оскільки потерпілі знаходилися у важкому стані і не могли дати правоохоронцям свідчень за цим фактом, передбачуваною версією, яку почала відпрацьовувати міліція, став розбійний напад на житло з метою викрадення майна.

Опитавши близьких родичів жертв злочину, а також їх сусідів по будинку, правоохоронці встановили, що з квартири нічого викрадено не було, ніякого шуму, а також криків сусіди не чули, підозрілих осіб в під'їзді не бачили, замкові пристрої вхідних дверей в квартиру знаходилися у справному стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Дніпропетровщині 19-річний хлопець "розочкою" перерізав вітчиму горлянку

Оперативників насторожив той факт, що потерпіла стверджувала, що абсолютно нічого не пам'ятає про те, що сталося. Чоловік повідомив, що, прийшовши з роботи додому о 4.00, він ліг спати на ліжко поряд з дружиною, а прокинувся від того, що відчув удари по обличчю гострим предметом, перекинувся на живіт, закриваючи голову руками, але удари продовжилися. Потім вони припинилися, і від ліжка хтось відійшов. З останніх сил чоловік піднявся і вийшов в коридор, де побачив дружину, що сиділа біля порогу з різаною раною шиї. Він вийшов в під'їзд, подзвонив у двері сусідам і попросив викликати швидку допомогу. У квартирі в цей час сторонні особи не знаходилися.

Згідно з проведеною судовою психолого-психіатричною експертизою, 57-річна жінка визнана хворою на психіку, і на момент скоєння злочину знаходилася в стані неосудності, що звільняє останню від кримінальної відповідальності.

Нині жінка спрямована в психіатричну лікарню із строгим наглядом для проходження лікування.

Зараз ви читаєте новину «На Одещині жінку, яка 21 разів встромила ножа у сплячого чоловіка, відправили до психлікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути