четвер, 25 жовтня 2012 08:13

Спецтема: Розстріл у "Каравані"

На Мазурка вішають резонансне вбивство співробітників ДСО - ЗМІ

На Мазурка вішають резонансне вбивство співробітників ДСО - ЗМІ
Міліція розшукує Ярослава Мазурка. Фото: mvs.gov.ua

"Караванського" стрілка запідозрили у розстрілі співробітників ДСО, який стався в 2004 році в Оболонському районі Києва. Про це розповів "Сегодня" джерело в МВС.

Мазурка посилено приміряють до гучного розстрілу 26 січня 2004 року на Оболоні наряду швидкого реагування Держохорони: прапорщика Григорія Нагорнюка та сержанта В'ячеслава Скоболя. Тоді надійшов сигнал, що в квартиру будинку на вул. Озерній хтось намагається проникнути. Прапорщик і сержант кинулися нагору, водій залишився в машині. Скоболь був убитий на місці, Нагорнюка у важкому стані (постріл в обличчя) доставили в лікарню. Пізніше встановили, що стріляв невідомий з пістолета-гумостріла, переробленого під саморобні кулі. З місця злочину вбивця забрав "Макаров" одного з міліціонерів і зник (швидше за все, через горище пішов у сусідній під'їзд). Було йому на вигляд років 30, зріст близько 180 см, що, загалом, збігається з прикметами Мазурка. Якщо це так, можливо, Ярослав озброєний ще й ПМ.

Зараз ідуть тільки оперативні заходи, пов'язані з перевіркою сигналів, що надходять, інформації від негласних джерел ("барабанів"), і посилено відпрацьовуються всі зв'язки Мазурка. Це пріоритет у розшуку, адже без підтримки ззовні Мазурку дуже складно ховатися. Він не може зняти гроші з картки, оскільки її реквізити на контролі у міліції. Нагадаємо, останній раз Ярослав знімав гроші у Львові до злочину в "Каравані". Так що, швидше за все, йому хтось допомагає, в тому числі грошима.

Експерти також припускають, що Мазурок може ховатися в Києві (швидше за все) чи Львові, використовуючи найпростіше маскування (вуса, окуляри та ін.)

Кримінальних лідерів, як сказало виданню джерело в цих колах, трохи пресувала міліція (щоб підключилися до пошуків, а краще видали Мазурка), але скоріше для проформи. Адже у Ярослава не було кримінального минулого, його у цих колах ніхто не знає, пише видання.

У родині Мазурка й досі вважають, що він і стрілець з "Каравану" - різні люди, хоча Ярослав не вийшов на зв'язок з близькими. Нагадаємо, Мазурок потрапив у поле зору міліції після дзвінка земляків з Кам'янки-Бузької, де він народився і виріс. Його впізнали сусіди.

"Я впевнений, що це спланована акція. Стрілок йшов на злочин - його пістолет був заряджений. Рамка при виході з магазину не засигналила, а він зупинився і чекав, хоча міг спокійно втекти, знаючи, що при ньому зброя. Тим більше з пістолетом ніхто б не пішов в підсобку до охоронців - вирватися легше було в залі", - вважає адвокат дружини Мазурка Лаврентій Кухалейшвілі. Так само захист сумнівається в аналізі ДНК.

"Слідство так і не надало дані, який матеріал взяли на місці злочину, я впевнений, що там важко було щось знайти - своєї крові стрілок не залишив. Короткі терміни проведення аналізу теж викликають сумнів", - відзначає він.

Але в міліції запевняють, що аналізи ДНК провели якісно, і вони доводять, що вбивця - Мазурок.

Його родина тим часом живе в страху. Дружина і дочка Таня майже не виходять з дому - дівчинка навіть перейшла на віддалене навчання.

Нагадаємо, 26 вересня в торговому центрі "Караван" у столиці розстріляли трьох приватних охоронців і одного поранили. Міліція розшукує головного підозрюваного Ярослава Мазурка, який раніше працював у приватних охоронних структурах.

Зараз ви читаєте новину «На Мазурка вішають резонансне вбивство співробітників ДСО - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути