субота, 31 травня 2014 12:41

На Майдані запалили шини, активісти не хочуть розходитись

На Майдані запалили шини, активісти не хочуть розходитись
Фото: Vkontakte

На Хрещатику в Києві активісти знову палять шини і не збираються йти з Майдану.

Шини біля барикади неподалік від київської мерії підпалили учасники Майдану на знак протесту проти намірів влади прибрати намети активістів.

"Ми тут стоїмо для того, щоб мати вплив на владу, але для цього необхідно мати контакт", - заявив журналістам член Громадської ради Майдану Володимир, який відмовився назвати своє прізвище.

"Кличко не приватизував Україну, і він не може прийти і сказати нам - шуруйте звідси подалі. Ми тут де-факто і будемо де-юре, тому що завдяки нам вони перебувають при владі", - підкреслив він.

За словами активіста, Майдан зараз переформатується, створюються віче для координації його дій. На Майдані Незалежності та Хрещатику і раніше стоять намети, прибрані лише декілька з них. Його мешканці ведуть своє звичайне життя - готують їжу на польових кухнях, деякі займаються тренуваннями. В цілому барикади трохи приведені в порядок, хоча на вул. Інститутській, де загинуло більшість людей в ході лютневих подій, барикади фактично перетворилися на звалища сміття.

На клумбі навпроти Будинку профспілок і раніше оформлений невеликий город, де росте цибуля, петрушка, салат-латук і висаджена помідорна розсада. Обгоріле будівлю Будинку профспілок з одного торця задрапіроване великим полотнищем. У Києві з минулого вечора йде дощ, періодично переходячи в зливу.

Нагадаємо, у неділю на Майдані Незалежності планують провести віче, щоб визначитися з долею наметового містечка. Раніше активісти прибрали кілька наметів в центрі Києва. Свою прибирання вони вирішили провести до Дня Києва.

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко , який лідирує на виборах мера Києва, днями заявляв, що будівля Київської міськдержадміністрації має бути звільнена, а також наголошував на необхідності звільнення Майдану від наметів.

Зараз ви читаєте новину «На Майдані запалили шини, активісти не хочуть розходитись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути