середа, 28 березня 2012 13:08

На Львівщині три години горіла колонія із в'язнями-довічниками

27 березня в 14.52 у Сокальській виправній колонії № 47 на Львівщині спалахнула пожежа. Загорілася будівля монастиря на території колонії. Вогонь перекинувся на дах корпусу колонії, розміщеного в будівлі монастиря. Там знаходилися камери для довічно ув'язнених. Зараз там утримують 612 осіб. Пожежа мала максимальний рівень небезпеки. З області та Сокальського району приїхали 18 пожежних машин, автомобілі із спецгрупами з інших виправних колоній області і обласного Управління Державної пенітенціарної служби. О 18:03 пожежу ліквідували.

Гасили вогонь 80 пожежників, рятувальників та працівників колонії. Вигоріло 44 квадратних метри будівлі, повністю перегоріло перекриття камер, що прилягали до монастиря. Приміщення непридатні для утримання засуджених, їх ремонтуватимуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Умані під синагогою згоріла ізраїльська "швидка"

"150 засуджених евакуювали і розмістили в інших секторах, будемо вирішувати питання про їх подальше місцеперебування. — каже начальник колонії Ігор Макара. - Можу запевнити — ніхто не постраждав у пожежі, не загинув і не втік. Причини пожежі розслідує спеціальна комісія, результати будуть за тиждень. Охорону у тюрмі посилено".

Сокальська виправна колонія - максимального рівня безпеки. Тут утримують чоловіків, засуджених до позбавлення волі на тривалий термін та до довічного позбавлення волі. Колонія розташована в колишньому римо-католицькому монастирі отців-бернардинів в смт Жвирка, що межує з Сокалем. Це пам'ятка архітектури початку 17-го століття, у 1958 року заснували виправну колонію. Тут виготовляють сільсько-господарські товари — господарські замки, колючий дріт, шлакоблоки.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині три години горіла колонія із в'язнями-довічниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути