четвер, 03 травня 2012 11:50

На Львівщині перекинулося 7 вагонів: пасажирські потяги стояли 5 годин

3 травня о 00.20 у Пустомитівському районі на Львівщині на залізничному перегоні Борщовичі-Підбірці під час руху вантажного потягу зійшли з рейок 10 вагонів, 7 з них перекинулися. У чотирьох цистернах перевозили дизпаливо, ще в одній — бензин. Три цистерни загорілося.

Пожежу до 3 ночі гасили 17 пожежних машин, пожежний поїзд та близько сотні рятувальників. Усі поїзди, які слідували до та зі Львова затримали на кілька годин.

"Вантажний потяг номер №3407 у складі 39 вагонів слідував із Білорусі до львівської станції Підзамче, перевозили вантаж — пальне для львівських підприємств, - розповідає прес-секретар Львівської залізниці Лілія Криницька, - Опівночі у 29-му вагоні поламалася боковина візка — ходова частина, яка приводить у рух вагон. Вагон зійшов з рейок, за ним зійшли ще 10. Три цистерни, в яких було дизпаливо, деформувалися, з горловини почало витікати пальне, і, ймовірно, через іскру загорілося. Зі Львова керівництво залізниці направило пожежний потяг та три відновлювальних поїзди. Вагон білоруського виробництва, новий — 2009 року випуску, ремонт та огляд проходив у березні. Білоруську сторону про інцидент повідомили, прибуде експертиза, яка і встановить причину поломки вагона".

Пожежу гасили рятувальники із трьох районів та зі Львова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіткнулися два швидкісні потяги

"Вогонь локалізували шкидко, за 2, 5 години — каже прес-секретар МНС у Львівській області Павло Василенко, - Постраждалих немає. Зараз ідуть відновлювальні роботи на електроопорах, бо через аварію обірвано дроти".

З моменту аварії до 5.40 ночі рух пасажирських поїздів по цьому напрямку припинили. У 5.40 пропустили по паралельній колії пасажирські потяги, які стояли майже 5 годин. Потім увесь рух залізничного транспорту на залізничному перегоні Борщовичі — Підбірці закрили. На місці аварії працює три крани, які прибирають порожні цистерни. 300 метрів залізничного полотна деформовано та потребують ремонту. Працюють співробітники залізниці та рятувальники, водою охолоджують місце пожежі.

"Коли відновиться звичний рух усіх потягів — сказати важко. Ми відмінили усі вантажні потяги, а пасажирські об'їжджатимуть місце аварії через Тернопіль та Стоянів. Це передбачає значні затримки у розкладі. Усіх пасажирів касири та працівники станції попереджають про це та перепрошують за незручності. В ніч аварії провідники не могли пояснити затримку потягів через те, що не були самі проінформовані про аварію", - зазначила Криницька.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині перекинулося 7 вагонів: пасажирські потяги стояли 5 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути