четвер, 15 жовтня 2015 13:09

На Луганщині затримали чиновників, які збагачувалися за рахунок переселенців

На Луганщині затримали чиновників, які збагачувалися за рахунок переселенців
Фото: УНІАН

Посадовці Луганського обласного центру зайнятості, Головного управління пенсійного фонду України в Луганській області, Управління праці та соціального захисту населення м. Сєверодонецьк, а також Управління пенсійного фонду України в м. Сєверодонецьк створили злочинну схему власного збагачення.

Департамент протидії злочинності у сфері економіки МВС України повідомляє, що у злочинців під час обшуків вилучено докази щодо отримання неправомірної вигоди на суму понад 300 тисяч гривень, а також близько 35 тисяч гривень готівкою.

"Ці посадовці за попередньою змовою і без присутності громадян, проживаючих на тимчасово окупованих територіях, безпідставно оформлювали на них пенсійні виплати, займалися оформленням довідок про взяття на облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або району проведення АТО, банківських карток, а також здійснювали реєстрацію осіб у міських відділах міграційної служби Луганської області", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, правоохоронці вилучили ноутбуки з електронною базою осіб, які користувалися послугами з незаконного оформлення довідок переселенців, банківських карток та пенсійних виплат, з повними анкетними даними, номерами мобільних телефонів та сумами отриманої неправомірної вигоди на загальну суму понад 300 тисяч гривень. Вказані кошти були отримані протягом серпня-жовтня 2015 року за швидке оформлення відповідних документів на осіб, які знаходяться на тимчасово непідконтрольній території України.

Також було вилучено копії документів громадян України, які бажають оформити документи для переселення, підготовлені пакети документів для реєстрації переселенців, банківські картки, три мобільні телефони та понад 29 тисяч гривень.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині затримали чиновників, які збагачувалися за рахунок переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути