Ексклюзиви
вівторок, 16 серпня 2011 22:36

На Луганщині керівник інтернату для інвалідів здавав в "оренду" підопічних

На Луганщині керівник інтернату для інвалідів здавав в "оренду" підопічних

На Луганщині затримано керівника будинку-інтернату для інвалідів, який здавав в "оренду" своїх підопічних. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Факт вимагання та отримання хабара заступником директора обласного будинку-інтернату для інвалідів був задокументований працівниками Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю та їх колегами з Управління боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми УМВС України в Луганській області.

Посадовець отримав свій "гонорар" за те, що здавав в "оренду" знайомому своїх підопічних, інвалідів 2-ої і 3-ої групи, які виконували у наймача підсобні господарські роботи.

Почалося все з того, що до заступника директора інтернату, звернувся його старий знайомий з дуже цікавою пропозицією "виділити" декілька підопічних для роботи на присадибній ділянці його знайомого бізнесмена – звичайно, не безкоштовно. Підприємцеві так сподобалося використовувати дешеву робочу силу, що вирішив він через посередника "замовити" працівників ще на декілька тижнів.

Тим більше, що винагороду за свою послугу керівник інтернату вимагав начебто невелику – усього три тисячі гривень. Так інваліди 2-ої і 3-ої групи знову опинилися на господарських роботах у бізнесмена.

Заступник директора будинку-інтернату був затриманий правоохоронцями на "гарячому" – у момент одержання хабара в сумі 3400 гривень. Щодо посадової особи прокуратурою порушена кримінальна справа за частинами 1 та 3 ст. 368 (Одержання хабара) ККУ. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років і з конфіскацією майна.

Також прокуратурою порушена кримінальна справа за ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині керівник інтернату для інвалідів здавав в "оренду" підопічних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути