четвер, 13 жовтня 2011 16:10

На лідера гурту "Ляпіс Трубецькой" завели кримінальну справу за образу Лукашенка

На лідера гурту "Ляпіс Трубецькой" завели кримінальну справу за образу Лукашенка

Щодо білоруського музиканта, лідера гурту "Ляпіс Трубецькой" Сергія Міхалка порушено кримінальну справу за звинуваченням в образі президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє білоруський інтернет-ресурс "Хартія97" з посиланням на компетентні джерела. За даними "Хартії97", справу порушила прокуратура Центрального району Мінська - за місцем проживання музиканта.

В даний час музикант перебуває на гастролях у Росії. При цьому він повідомив журналістам, що його матері, яка проживає в Мінську, на будинок принесли повістку з вимогою до музиканта з'явитися на допит в прокуратуру.

Співак заявив, що збирається повернутися на батьківщину. "Буду у Мiнську - розберемося", - сказав він.

Міхалок різко критикує білоруську владу. В одному з останніх інтерв'ю він звинуватив Лукашенка в тому, що він влаштував геноцид білоруського народу.

"Ніякий він не президент. Він зібрав навколо себе "чорні" бригади і влаштував геноцид білоруського народу... Це людина, яка ненавидить свій народ і в кращому випадку заслуговує справедливого суду. Але такі злочинці як Лукашенко, не залишають свідків своїх злочинів", - заявив лідер гурту "Ляпіс Трубецькой" в інтерв'ю інтернет-телебаченню 1tvnet.ru.

Нагадаємо, у березні повідомлялося, що "Ляпіс Трубецькой" потрапив до списку "заборонених до згадки діячів мистецтва і творчих колективів", який був розісланий в редакції всіх великих державних ЗМІ Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «На лідера гурту "Ляпіс Трубецькой" завели кримінальну справу за образу Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути