вівторок, 21 січня 2014 17:30

На Кіровоградщині злодії кілька місяців крали деталі від залізничного полотна шахти

На Кіровоградщині злодії кілька місяців крали деталі від залізничного полотна шахти

Працівники Кіровоградського райвідділу міліції затримали 28-річного і 29-річного жителів обласного центру. Обоє підозрюються у скоєнні крадіжок металевих деталей від залізничного полотна, яке веде до однієї із тамтешніх шахт. Злочинці "працювали" тут впродовж кількох місяців.

"За цей період встигли вкрасти близько 400 металевих підкладок, які з'єднують рейси та понад тисячу "костилів", якими рейси кріпляться до дерев'яних шпал. Уникнути залізничної аварії вдалося лише завдяки постійному контролю та добросовісній роботі працівників підприємства. Вони обстежили мережу до того, як потяг вирушив від під'їзних шляхів у напрямку загальної залізниці. Відсутність підкладок та "костилів" неминуче призвело б до падіння вагонів. На місце виїхала слідчо-оперативна група. Результатом проведеної роботи стало затримання двох кіровоградців. Вони виявилися "спеціалістами" зі швидкісного розбирання залізничного полотна. Злочинців затримали, коли ті неподалік шукали метал. Зізналися в 17 епізодах крадіжки залізничних деталей, - розповів Cazeta.ua начальник Кіровоградського райвідділу міліції 33-річний Андрій Бензар.

За фактом крадіжки правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Обидва підозрювані раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. Один із них спеціалізувався саме на крадіжках деталей від залізниці.

"Зараз вирішується питання про тримання їх під вартою. Проводиться досудове розслідування. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років. Крім того, їм доведеться відшкодувати підприємству завдані збитки. Сума останніх обраховується у півмільйона гривень. Тоді як за крадені деталі підозрювані виручили в межах 10 тисяч гривень", - зазначив Андрій Валерійович.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині злодії кілька місяців крали деталі від залізничного полотна шахти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути