пʼятниця, 08 листопада 2013 16:14

На Кіровоградщині 86-річна бабуся згоріла заживо у своїй хаті

8 листопада о 12 годині в селі Межирічка Голованівського району на Кіровоградщині поховали 86-річну Марію Вихристюк. Напередодні вранці вона згоріла у власному будинку.

"Нашій службі про пожежу повідомили близько шостої ранку. Про те, що в будинку старенької жінки виникла пожежа ніхто з місцевих жителів не знав, адже загоряння сталося ще близько першої години ночі. Вже вдосвіта, побачивши займання, свідки одразу сповістили рятувальників. На той момент вогонь охопив всі чотири вікна, шифер та перекриття. Родичі бабусі були не впевнені, що вона могла бути в хаті. Після того, як вогонь погасили, взялися за розбір конструкцій будинку. Жінку виявили під уламками шиферу. За висновком, до пожежі призвело коротке замикання електромережі. Можливо, в неї був увімкнений електрокип'ятильник і вона заснула, не вимкнувши його", - повідомив керівник прес-центру управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області 42-річний Микола Леськів.

Першим пожежу побачив виконуючий обов'язки сільського голови 50-річний В'ячеслав Бабій.

"Я завжди встаю дуже рано. Вийшов на вулицю, бо почув щось ніби стріляє. Через долину побачив "зарево", то горів чийсь будинок і вже стріляв шифер. У темряві не міг зрозуміти, в чиєму дворі. Стаціонарний телефон у мене не працює, то я подзвонив до секретаря сільської ради Мирослави. А вона вже до рятувальників. Вони приїхали через сім хвилин. В одному дворі в іншій хаті спали її онуки, але не чули, що горіла хата. Це ж ніч та й через склопакети не дуже що можна почути. Рятувальники насамперед відрізали світло і витягли з веранди газовий балон. Із ліхтарями в протигазах шукали бабусю, але не знайшли. Думали, може, десь вчаділа та вийшла з хати, шукали в темряві і навколо двору. Я через деякий час поїхав, коли мені дзвонять, що знайшли її тіло. Ховали Марію Іларіонівну в закритій труні. За життя бабуся була гарною господинею. Хоч сама маленька й худенька, але така шустра, ще на городі поралася, могла на базарі продавати насіння. Дуже була привітною", - розповів Вячеслав Петрович.

Марія Вихристюк своїх дітей не мала. Була в добрих стосунках із племінниками та їхніми дітьми.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині 86-річна бабуся згоріла заживо у своїй хаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути