четвер, 19 липня 2012 16:45

На Хмельниччині жорстоко вбили підлітка: по ньому стріляли і добивали ногами
10

Хлопець не дожив одного дня до свого 19-річчя
Фото: Фото Надії Шестопал
Когда Паша лежал дома в гробу, к нему приходило много друзей, знакомых, учителей и просто неравнодушных людей
Судмедэксперт сообщил родным, что основной удар Подозреваемый направлен в голову

У Кам'янці-Подільському у Хмельницькій області по-звірячому вбили місцевого мешканця Павла Теплюка. Хлопець не дожив одного дня до свого 19-річчя.

В ніч з 8 на 9 липня Павло йшов зі своїм другом провулком Тімірязєва. Там його перестрів його вбивця. Ним виявився 38-річний кам'янчанин, який декілька років тому прийняв, за чутками, мусульманство. Що стало причиною агресії – встановлює слідство.

Свідок, однокласник Павла, який йшов разом з ним, відразу втік з місця події, залишивши друга наодинці із невідомим чоловіком. Свідком розправи над юнаком став старий дідусь, який мешкає неподалік місця злочину.

"Було темно, але я чув, що відбувається. Спочатку хлопчина кричав "Рятуйте!". Потім я почув біг та постріли. Через невеличкий проміжок часу хлопчина впав біля паркану. Чоловік вдарив лежачого, а той аж захарчав. Також було чути ще декілька ударів. Через деякий час з'явилася ще одна постать, і молоду людину потягнули у двір, де і залишили. А самі пішли переодягатися. Я тоді вдруге подзвонив до міліції і сказав, що тіло зараз можуть вивезти, адже в подвір'ї стояла машина. Тоді під'їхала міліція і чоловіків затримали", - розповів свідок.

Камера з магазину, повз який підозрюваний вів юнака на розправу зафіксувала, що о 03:09 Павло ще жив. На відео видно, як чоловік веде Павла Теплюка тримаючи його за зап'ястя. Позаду нього йде вагітна дружина і несе зброю.

Коли рідні пішли у морг для упізнання тіла, голова Паши була синьою. На підборідді була велика гематома. Судмедексперт повідомив рідним, що основний удар підозрюваний направив у голову.

"Обличчя у сина було непізнаване. Ніс та щелепи були розтрощені, очі напухлі", - розповіла матір померлого.

Коли Паша лежав вдома у труні, до нього приходило багато друзів, знайомих, вчителів та просто небайдужих людей.

"Усі несли квіти і гірко плакали. Мій біль не описати словами. Його знає жінка, яка теж втратила єдину дитину. Я плакала від розпачу та болю. Разом з нами плакав в труні і Паша. З його лівого ока постійно бігла сльоза. Ми її витирали, але син плакав і плакав, - сказала вона. - Я мало що пам'ятаю, адже випила багато заспокійливого і була не при собі. Бачила, що люди йшли з оберемками квітів. Усі несли троянди. Я й не знала, що в Кам'янці росте скільки троянд. Уся могила мого сина устелена ними".

Сусіди, які вийшли аби висловити своє співчуття, розповідали жінці, що бояться ходити цією вулицею, що матір підозрюваного збирає підписи людей, які б засвідчили, що її син є хорошим сім'янином.

"Сім'я вбивці мого сина не може бути нормальною. Хіба може людина так жорстоко вбити іншу людину, не маючи на це вагомих причин. Та навіть якби вони і були, це не привід для вбивства. Я теж сама виховувала сина. Але чому ж мій син боявся скривдити тварину, а цей нелюд підняв руку на мого сина", - каже жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині п'яний син вбив матір

Життя без сина жінка не уявляє. Вона досі ходить по хаті і чекає, що син скоро прийде від своєї коханої або від друзів. Дівчина Павла написала в інтернеті на своїй сторінці: "Я не знаю як без тебе… рідний мій хлопчик… де шукати сили… я кохала, кохаю і завжди тебе кохатиму, Пашенятко моє...". Дівчина розповіла пані Оксані, що на останньому побаченні він кричав на всю вулицю, що кохає її. Ці слова стали останніми, які були між ними.

З міліції надійшов офіційний прес-реліз, підписаний старшим слідчим СВСУ УМВСУ в Хмельницькій області старшим лейтенантом Олександром Москальчуком: "Дев'ятого липня 2012 року близько третьої години в Кам'янці-Подільському на проїжджій частині однієї з вулиць мала місце подія в ході якої громадянин М., на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин із громадянином Т, який повертався до своєї домівки та проходив повз господарство громадянина М., переслідуючи мету навмисного заподіяння смерті, наніс численні удари руками та ногами в область голови громадянину Т. Внаслідок отриманих травм хлопець впав на землю, а громадянин М. здійснив не менше шести пострілів в хлопця з пневматичної зброї невстановленого зразка. Після цього громадянин М. перетягнув громадянина Т., який внаслідок отриманих тілесних ушкоджень перебував у безсвідомому стані, на подвір'я свого господарства, де його і залишив. Юнак внаслідок заподіяних тілесних ушкоджень помер.

За даним фактом відносно громадянина М. порушено кримінальну справу за фактом навмисного вбивства. Наразі громадянин М. затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студентку Ольгу Шевченко знайшли з розрізаними грудьми

Особа, яка допомагала тягнути тіло Павла та вагітна дружина затриманого проходять в справі як свідки.

"Оскільки триває досудове слідство та проводиться ряд слідчих дій, подальше розголошення будь-яких обставин справи є не можливим", - відповіли правоохоронці.

Друзі та знайомі Павла Теплюка збирають по місту підписи під зверненням, яке адресоване міському голові Кам'янця-Подільського Михайлу Сімашкевичу та начальнику МВ УМВСУ Юрію Дахну, з проханням ретельно розслідувати це вбивство.

Зараз ви читаєте новину «На Хмельниччині жорстоко вбили підлітка: по ньому стріляли і добивали ногами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

145

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути