понеділок, 05 вересня 2022 08:10

Спецтема: Війна Росії проти України

На Херсонщині окупанти погрожують родичам вчителів

На Херсонщині окупанти погрожують родичам вчителів
У тимчасово захоплених окупантами районах Херсонщини росіяни тиснуть на освітян, які не хочуть працювати за їхньою програмою. Фото: suspilne.media

У тимчасово захоплених окупантами районах Херсонщини росіяни тиснуть на освітян, які не хочуть працювати за їхньою програмою.

Схилити вчителів до співпраці загарбники намагаються різними методами, повідомляє у Telegram перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вигадали черговий спосіб нав'язати українцям російські паспорти

"Вони намагаються схилити їх до співпраці та компенсувати нестачу кадрів. Крім того, є повідомлення про погрози родичам керівників навчальних закладів, які виїхали та організували навчання у форматі онлайн із території, підконтрольної Україні", – зазначив Соболевський.

На Херсонщині російські окупанти погрожують "виселенням і конфіскацією майна" батькам, які не хочуть віддавати своїх дітей на навчання за російськими програмами.

На Херсонщині переважна більшість керівників навчальних закладів і вчителів відмовилася допомагати окупантам з підготовкою до запуску "навчального року".

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині окупанти погрожують родичам вчителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути