Ексклюзиви
субота, 20 серпня 2022 23:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти тероризують батьків, щоб діти "вчили" російське

Окупанти тероризують батьків, щоб діти "вчили" російське
Мітинг у Херсоні. Фото: Суспільне

На Херсонщині російські окупанти погрожують "виселенням і конфіскацією майна" батькам, які не хочуть віддавати своїх дітей на навчання за російськими програмами.

З вересня окупанти планують почати "навчальний рік" за російськими програмами. Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич у Telegram.

"Росіяни чинять тиск на батьків, які не віддають своїх дітей на "навчання" в захоплених школах. З вересня в захоплених навчальних закладах області загарбники планують почати "навчальний рік" за російськими програмами. Родинам, які відмовляються віддавати на таке "навчання" своїх дітей, погрожують виселенням і конфіскацією майна", – розповів Янушевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У сталінських традиціях: у Херсоні окупанти провели серію нічних затримань

Для попередження окупанти хочуть "штрафувати" батьків, які не подають заяви про навчання своїх дітей до захоплених шкіл.

На Херсонщині переважна більшість керівників навчальних закладів і вчителів відмовилася допомагати окупантам із підготовкою до запуску "навчального року".

Окупанти відправляють вчителів з Бєлгорода на Луганщину. Також направляють виховательок з РФ для "дитячих садків", повідомляла українська розвідка.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти тероризують батьків, щоб діти "вчили" російське». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути