понеділок, 15 серпня 2022 16:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Бєлгород відповідає за окупаційний режим на Луганщині, спрямовує потоки рублів

Бєлгород відповідає за окупаційний режим на Луганщині, спрямовує потоки рублів
Керівництво Бєлгородської області відповідає за підтримку російського окупаційного режиму у Білокуракинському і Троїцькому районах Луганщини, повідомила українська розвідка.

Російські окупанти намагаються заохотити чиновників РФ, які погодяться працювати в Україні, великими виплатами, зокрема в гривнях.

Керівництво РФ агітує російських держслужбовців до роботи на тимчасово окупованих територіях України. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

У Бєлгороді працівникам мерії, муніципальних закладів у період їхньої можливої роботи в окупованих районів Донецької і Луганської областей обіцяють виплачувати подвійний оклад у рублях.

З міського бюджету компенсують витрати, пов'язані з "відрядженням" (добові) та іншими потребами.

Запроваджують надбавки до добових в гривні з розрахунку: 50% – голові адміністрації; 40% – першому й деяким іншим заступникам; 30% – начальникам відділів і їхнім заступникам, а також головним і провідним фахівцям.

"Обіцянки збільшення виплат пов'язані з категоричним небажанням російських чиновників їхати в Україну через побоювання за власну безпеку.Але попри ці пропозиції росіяни продовжують масово відмовлятися їхати в небезпечне відрядження", – пише розвідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованій Попасній вибухнула база, де був "кухар Путіна"

Керівництво Бєлгородської області відповідає за підтримку російського окупаційного режиму в Білокуракинському й Троїцькому районах Луганщини.

З вересня за участю бєлгородських вчителів там планують початок роботи "шкіл".

Туди ж направляють і виховательок з РФ для "дитячих садків".

Загалом, з бєлгородського бюджету планують виділити 1,6 млрд руб. А затверджений дефіцит бюджету Бєлгородської області на 2022 рік становить 30,8 млрд руб.

Російські окупанти не можуть захопити всю Луганську область. У Попасній 14 серпня Збройні сили України влучним ударом розбили штаб ПВК Вагнера, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

11 серпня заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв з низкою російських чиновників приїхав на тимчасово окупованому частину Луганщини. Там проводив "нараду за дорученням" Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Бєлгород відповідає за окупаційний режим на Луганщині, спрямовує потоки рублів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути