Ексклюзиви
субота, 05 листопада 2022 14:41

Спецтема: Війна Росії проти України

На Херсонщині окупанти готують пастку для ЗСУ: Гуменюк розповіла, яку саме

На Херсонщині окупанти готують пастку для ЗСУ: Гуменюк розповіла, яку саме
Керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповіла про пастку оккупантів на Херсонщині. Фото: РБК-Україна

Російські окупанти намагаються створити ілюзію, що вони нібито "відходять" з Херсонщини.

Насправді росіяни таким чином можуть готувати пастку для Збройних сил України. Про це в ефірі телемарафону заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

На питання, чи можуть готувати пастки росіяни для ЗСУ під час українського контрнаступу і які саме, вона відповіла, що "така ситуація не виключена".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW спрогнозували, коли ЗСУ зможуть повернути Херсон

"Тому, що росіяни намагаються переконати в тому, що вони "відходять". При тому, що ми бачимо об'єктивні дані – вони залишаються. Є підрозділи оборони, які там окопалися досить потужно, залишена певна кількість техніки, облаштовані вогневі позиції", – зазначила вона.

За її словами, ті позиції, які облаштовуються на лівому березі, будуть використані для вогневої підтримки на правому.

Вона наголосила, що російські війська намагаються створити ефект, буцімто їх "нема", для того, щоб заманити Сили оборони в певні населені пункти.

"Населений пункт – це завжди складні вуличні бої. Ми знаємо і передбачаємо розвиток подій, які росіяни намагаються нам нав'язати, та складаємо свій стратегічний план", – підсумувала Гуменюк.

Раніше в оперативному командуванні "Південь" заявили, що російські загарбники продовжують тікати з правого берега Дніпра на Херсонщині, переміщуючи на лівий елітні підрозділи й офіцерський склад. На правому березі залишають лише мобілізованих.

Російські окупанти лише створюють ілюзію того, що відходять із Херсона. Насправді загарбники завозять туди нові військові підрозділи та готуються до оборони в обласному центрі, заявив головний розвідник України Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині окупанти готують пастку для ЗСУ: Гуменюк розповіла, яку саме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути