пʼятниця, 12 жовтня 2012 08:56

На Харківщині повісився засуджений за педофілію вчитель. Він не вважав себе винуватим

На Харківщині повісився засуджений за педофілію вчитель. Він не вважав себе винуватим

У Куп'янську Харківської області повісився вчитель місцевої школи Євген М., засуджений раніше на 3 роки за розбещення неповнолітніх. Його рік тому 15 вихованців куп'янської школи звинуватили в педофілії, повідомляе ТСН.

За розбещення неповнолітніх суд визначив покарання – 3 роки ув'язнення. Своєї провини чоловік не визнав, і за ґратами вже двічі намагався накласти на себе руки. Остання, вдала спроба, була третьою.

Засуджений із вироком не погодився та подавав апеляцію. Своєї вини не визнав навіть у передсмертній записці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кіровограді 61-річний рецидивіст розбещував хлопчиків

"Він вину свою не визнавав по кримінальній справі і вважав, що він не скоював цей злочин. Однак судом було винесено відповідний обвинувальний вирок. Було встановлено і чітко інкримінується, що він вступав в статеві відносини з підлітками, які не досягли 16-річного віку", - зазначив куп?янський міжрайонний прокурор Олексій Хоменко.

Разом із тим у прокуратурі кажуть, що тюремні наглядачі могли б урятувати в?язня, котрий повісився на мотузці зі спортивних штанів. В особистій справі вчителя було підкреслено – він схильний до самогубства.

У камері велося відеоспостереження. Але правоохоронці навіть не дивилися на монітори, бо у той час приймали передачі од відвідувачів.

"Було встановлено, що близько 17:03 він підготувався до цього, ретельно застелив своє ліжко, виставив фотографії своїх близьких людей, ікони, застосував шнурок і вчинив самогубство. І 40 хвилин співробітники міліції навіть не дивилися на екран монітора. Якби вони це робили, то могли б запобігти", - розповів Хоменко.

Як сталося, що працівники СІЗО не догледіли арештанта, тепер з'ясовує прокуратура. Уже порушено кримінальну справу за статтею "службова недбалість".

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині повісився засуджений за педофілію вчитель. Він не вважав себе винуватим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути