Ексклюзиви
четвер, 11 жовтня 2012 09:57

16-річний кіровоградський вбивця і ґвалтівник отримав 14 років в'язниці

16-річний кіровоградський вбивця і ґвалтівник отримав 14 років в'язниці
Хлопець зізнався у вбивстві, проте не вважає себе винним. Фото: ТСН

14 років в'язниці присуджено за зґвалтування та жорстоке вбивство дитини. У Кіровограді оголосили вирок 16-річному хлопцеві. Жертва - 12-річна дівчинка, що зникла рік тому. Її марно розшукували майже два тижні. Тіло знайшли на смітнику.

Слухання цієї справи тривало півроку. Засідання проводили в закритому режимі, адже підсудний - неповнолітній. Його рідні на останнє засідання не прийшли, повідомляє ТСН.

На вирок чекали лише батьки загиблої 12-річної Ганнусі Жаданової. Вони й досі не можуть збагнути, як хлопець, який товаришував із їхньою донечкою не один рік, міг її зґвалтувати і жорстоко вбити.

За даними слідства, неповнолітній злочинець вивіз тіло на смітник і два тижні робив вигляд, що разом з усіма шукає дівчинку.

Лише коли правоохоронці знайшли на подвір'ї, де жив хлопець, обгорілі рештки дівочого одягу, той зізнався у скоєному. Поведінка малолітнього вбивці вразила навіть досвідчених оперативників.

На лаві підсудних обвинувачений визнав, що дівчину вбив, але своєї вини в цьому не визнав, оскільки запевняє, жертва його спровокувала. Тож, у скоєному не розкаявся. Прокуратура просила максимальну для неповнолітного міру покарання - 15 років позбавлення волі. Суд дав менше – на 1 рік.

Такий вирок не задовольнив жодну зі сторін. Адвокат убивці готує апеляцію. Хоча з чим саме не згоден - коментувати відмовляється.

До апеляції готується і прокуратура, враховуючи тяжкість злочинів і ставлення підсудного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі спіймали педофіла, який зґвалтував дочку свого друга

Батьки 12-річної жертви називають вирок надто м'яким. Батько Ганни Олександр каже: "За таку тяжкість злочину треба давати довічне. Я вважаю, що це м'яке рішення суду і я буду подавати апеляцію".

Хай яким буде остаточний вирок, осиротілі батьки обіцяють у подальшому стежити за долею вбивці їхньої доньки, щоб жодна інша дитина не загинула від його рук. Адже в те, що за ґратами його перевиховають, сумніваються

"Вийде закоренілий злочинець, маніяк просто. Буде вбивати далі. Я не хочу цього допустити і буду відслідковувати подальшу його долю", - каже батько загиблої.

Коли засуджений за жорстоке вбивство хлопець вийде на волю, йому буде 30 років. У те, що за ґратами у ньому виховують людяність і він стане безпечним для суспільства сумніваються і прокурори, і слідчі, і потерпілі.

Зараз ви читаєте новину «16-річний кіровоградський вбивця і ґвалтівник отримав 14 років в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути