четвер, 27 жовтня 2011 14:54

На Донеччині чоловік випадково застрелив господиню пітбуля, який покусав його дружину

На Донеччині чоловік випадково застрелив господиню пітбуля, який покусав його дружину

Відносно 55-річного жителя міста Артемівська Донецької області порушено кримінальну справу за фактом вчиненого ним ненавмисного вбивства (вбивство по необережності) сусідки, хазяйки пітбультер'єра.

Як розповів пресі заступник начальника слідчого відділу Артемівського міськвідділу внутрішніх справ підполковник міліції Олександр Панченко, причиною конфлікту, що стався ввечері в минулу суботу, 22 жовтня, стали наступні події. Загибла жінка тримала двох собак, один з них був бійцівської породи - однорічна самка пітбультер'єра. Догляду пітбуля господиня, за словами сусідів, не приділяла достатньої уваги, а також вигулювала пса без намордника. Ось ця пітбульша і вкусила за руку і за ногу жінку, що проживає в цьому ж під'їзді чотириповерхового будинку. Мати чотирьох дітей отримала серйозні травми.

Поки покусаній надавали допомогу в травмпункті, про те, що трапилося дізнався її чоловік. Він пішов поговорити з сусідкою, прихопивши з собою рушницю (до речі, що зберігається у нього вдома на законних підставах), щоб у разі чого відбитися від собаки. Сусідка ж, у цей момент вигулювали ще одного свого (безпородного) собаку, побачивши зброю, запідозрила, що чоловік хоче вбити її тварину, і кинулася на захист.

Жінка схопила рушницю за дуло і почала тягнути на себе, закликаючи сусіда не стріляти в собаку. Під час цієї боротьби за рушницю і пролунав фатальний випадковий постріл. Від смертельного поранення в груди потерпіла померла на місці.

Відразу після події мимовільний убивця викликав міліцію. Зараз він знаходиться на підписці про невиїзд. Такий поблажливий запобіжний захід батькові чотирьох уже дорослих дітей (наймолодшій дитині в цій родині 16 років) обрали, враховуючи те, що чоловік характеризується позитивно, сам негайно повідомив у міліцію та викликав швидку допомогу, не ховається від слідства.

За словами слідчого, моральний стан підозрюваного важкий: він глибоко розкаюється в скоєному і готовий відповідати за свій злочин.

В тому, що чоловік діяв ненавмисно, вірить навіть дорослий син загиблої: "Я знаю його, я знаю мати, я впевнений, що ніхто цього не хотів. Тільки так воно вийшло ", - сказав чоловік на похоронах своєї матері.

Проте підозрюваному загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині чоловік випадково застрелив господиню пітбуля, який покусав його дружину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути