Ексклюзиви
вівторок, 02 квітня 2013 12:57

На Черкащині вандали понівечили скульптуру Богородиці

У Золотоноші на Черкащині вчинено вандалізм у церкві Святого Духа. Вночі невідомі відбили голову скульптурі Пресвятої Богородиці. Торік у липні вирвали із фасаду каплиці греко-католицької громади хрест та викинули його на вулицю. А на подвір'ї перед каплицею зловмисники намагалися вирвати ще й фігурку Божої Матері, але це їм зробити не вдалося.

Автор: Фото прес-служби УГКЦ
  Понівечена Богородиця
Понівечена Богородиця

"У Золотоноші зареєстровано понад десять інших церков, у них жодних прикростей. І тільки наша громада терпить постійні напади зловмисників, про яких ми лише можемо здогадуватися. Я переконаний, що одноосібно зробити не міг навіть найбільший атеїст", - зазначив отець Юрій Голоднюк.

Греко-католики готуються до відзначення 1025-річчя Хрещення Русі-України і освячення Патріаршого собору УГКЦ Воскресіння Христового в Києві. Воно відбудеться в рамках Всенародної прощі до цього собору 18 серпня цього року.

"Саме тоді, коли Божа благодать спочиває на Церкві, їй намагається протидіяти зло. Ми пережили тоталітарну систему комуністичного режиму, який декларував свої переконання. І навіть в радянські часи атеїсти не діяли так відкрито і нахабно. Але ми будемо молитися, щоб Бог їм простив", – сказав владика Йосиф (Мілян), єпископ-помічник Київської архиєпархії Української греко-католицької церкви.

Недавно було вчинено розбійний напад і на каплицю Різдва Пресвятої Богородиці та помешкання священика в м. Кремінна Луганської області, де невідомі здійснили чотири постріли у вікно. З людей ніхто не постраждав. У всіх випадках зловмисників не знайдено, повідомляють у прес-служба Київської архиєпархії УГКЦ.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині вандали понівечили скульптуру Богородиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути