пʼятниця, 27 квітня 2012 11:10

МЗС підтвердив загибель 5-х українців в Румунії через падіння вертольота

МЗС підтвердив загибель 5-х українців в Румунії через падіння вертольота
В результаті авіакатастрофи вертольота Ка-32а в Румунії загинуло 5 громадян України. Фото: helicopter.su

У Міністерстві закордонних справ України підтверджують, що в Румунії при падінні вертольота Ка-32а загинули п'ять громадян України.

"Згідно точної інформації, отриманої від посольства України в Молдові, в результаті авіакатастрофи вертольота Ка-32а в Румунії загинуло 5 громадян України. Всього було 2 вертольоти Ка-32а, які слідували один за одним по маршруту "Кишинів (Молдова) - Турецька республіка" з метою погашення пожежі", - розповів прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров в п'ятницю, 27 квітня.

За його словами, і на одному, і на другому вертольоті було по 5 громадян України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 людей постраждало від падіння вертольоту в Румунії, 1 із них українець

"Другий вертоліт потрапив в цю авіакатастрофу, розбився і в результаті 5 громадян України загинуло. А 5 громадян України, які перебували в першому вертольоті, - вони здійснили посадку поруч з місцем аварії та надавали відповідну допомогу, намагалися щось зробити", - пояснив прес-секретар.

Дікусаров також повідомив, що всі 5 громадян України з першого гелікоптера - "живі-здорові і найближчим часом продовжать слідувати по маршруту, є відповідний дозвіл".

"Міністерство закордонних справ України тримає цю ситуацію на контролі. На місці катастрофи працюють українські дипломати", - зазначив прес-секретар.

Як повідомлялося, за інформацією прес-служби МНС України, 26 квітня в районі населеного пункту Острів, повіт Тулча (Румунія) зазнав аварії вертоліт Ка-32, в результаті чого загинули 5 членів екіпажу, громадян України. Вертоліт зареєстрований в Молдові на приватну компанію. Причина аварії встановлюється.

 

Зараз ви читаєте новину «МЗС підтвердив загибель 5-х українців в Румунії через падіння вертольота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути