Ексклюзиви
понеділок, 09 квітня 2012 09:44

Ярославський "Локомотив" очолив екс-тренер Понікаровського

Ярославський "Локомотив" очолив екс-тренер Понікаровського

Головний тренером хокейного клубу "Локомотив" в сезоні 2012/2013 років стане американець Том Роу. Повідомлення про це у понеділок, 9 квітня, з'явилася на сайті клубу.

Асистентом Роу стане Дмитро Юшкевич, який в березні 2012 року залишив пост наставника новосибірського "Сибіру". Петро Воробйов очолить команду Вищої хокейної ліги, яку ярославський клуб вирішив зберегти в рамках програми відродження "Локомотива".

Том Роу (повне ім'я Томас Джон Роу - Thomas John Rowe) народився в 1956 році в Массачусетсі, США. В кінці 70-х - середині 80-х років він грав на позиції нападника за "Вашингтон Кепіталс", "Хартфорд Уейлерс" і "Детройт Ред Уінгз", а також за клуби Американської хокейної ліги. У 1977 році Роу в складі збірної США виступав на чемпіонаті світу.

В останні роки Роу працював у тренерському штабі клубу НХЛ "Кароліна Харрікейнз" (в якому, до речі, виступав український легіонер Олексій Понікаровський), а також займався підбором молодих гравців для цієї команди. Американець має досвід роботи головним тренером у клубах АХЛ "Лоуелл" (2004-2006) і "Олбані Рівер Ретс" (2006-2008).

Ярославський "Локомотив" пропустив сезон 2011/2012 року у зв'язку з авіакатастрофою, в якій загинули всі члени команди. Нинішній склад ярославського "Локомотива" був створений на основі "Локо" - ярославського клубу Молодіжної хокейної ліги (МХЛ). У чемпіонат Континентальної хокейної ліги (КХЛ) ярославський клуб має намір повернутися в сезоні 2012/2013.

Зараз ви читаєте новину «Ярославський "Локомотив" очолив екс-тренер Понікаровського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути