пʼятниця, 13 грудня 2013 19:01

МВС визнало: міліціонери порушили закон під час розгону Майдану

МВС визнало: міліціонери порушили закон під час розгону Майдану
Фото: ua.korrespondent.net

30 листопада під час розгону мітингу на Майдані Незалежності у Києві міліція перевищила дозволену законом міру застосування сили. Про це говориться у повідомленні на сайті МВС України.

"В окремих випадках застосування заходів фізичного впливу та спеціальних засобів перевищувало міру, необхідну для виконання покладених на працівників міліції обов'язків і не зводилась до мінімуму можливості завдання шкоди здоров'ю правопорушників", - говориться в документі.

У міліції не відкидають агресію з боку учасників мітингу на Майдані.

"Застосування сили відбувалося в умовах вчинення деякими учасниками акції протиправних дій у вигляді активного опору, кидання в працівників спецпідрозділу небезпечних для життя та здоров'я предметів та розпилювання речовини невстановленої дії", - стверджують в МВС.

В МВС визнали, що окремі його співробітники порушували закон.

"За попередніми висновками, є підстави стверджувати, що з боку посадових осіб ГУМВС України в місті Києві, відповідальних за організацію охорони громадського порядку під час проведення масових заходів, та окремих працівників міліції мали місце порушення чинного законодавства України та низки відомчих нормативних актів", - підкреслили у відомстві.

Остаточну оцінку діям своїх колег правоохоронці обіцяють представити після закінчення Гепрокуратурою її розслідування. Саме туди направлений "попередній висновок за результатами службового розслідування".

Нагадаємо, прокуратура відкрила три кримінальні справи щодо дій міліції на недавніх акціях протесту.

30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою очистив Майдан Незалежності від мітингувальників, що виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 7 з них госпіталізували.

Зараз ви читаєте новину «МВС визнало: міліціонери порушили закон під час розгону Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути