вівторок, 12 грудня 2017 12:33

Чоловік втопив у басейні 2-річного хлопчика

Чоловік втопив у басейні 2-річного хлопчика
54-річного чоловіка визнано винним у зайнятті лікувальною діяльністю без спеціального дозволу та належної медичної освіти, що призвело до смерті 2-річного хлопчика. Фото - 048

В Одесі засудили 54-річного тренера басейну, в результаті методики якого загинув 2-річний хлопчик.

Чоловік отримав 2 роки та 10 місяців в'язниці за незаконну лікувальну діяльність. Таке рішення виніс Приморський районний суд Одеси, передає прес-служба прокуратури області.

"У листопаді 2013 року чоловік познайомився з подружжям з Білгорода-Дністровського, яке виховувало двох маленьких дітей. Дізнавшись, що їхній дворічний син хворіє, він видав себе за лікаря-педіатра та переконав, що зможе вилікувати хлопчика завдяки водним процедурам. Насправді ж чоловік мав освіту вчителя фізичної культури та не був працевлаштований. За попередньою домовленістю тренер провів процедури з 8-місячною донькою та 2-річним сином родини в одному з одеських басейнів. Занурював дітей на деякий час під воду", - повідомили у прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В університетському басейні втопився першокурсник

Після таких процедур хлопчикові стало погано. Його госпіталізували з діагнозом "клінічна смерть, яка настала внаслідок неповного утоплення". Через кілька днів дитина померла в лікарні.

У прокуратурі зазначають, що "лікар" своєї провини під час процесу не визнавав і заперечував проведення процедур. Проте, вина підозрюваного була доведена у повному обсязі.

Експертна комісія Міністерства охорони здоров'я визнала, що лікарі Жидачівської районної лікарні на Львівщині занапастили життя 12-річного хлопця. У смерті Романа Кулака винуватять одразу вісьмох медпрацівників.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік втопив у басейні 2-річного хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути