Ексклюзиви
середа, 08 листопада 2023 13:31

Може сісти на вісім років: СБУ затримала поплічницю РФ у Костянтинівці
3

Контррозвідка Служби безпеки викрила інформаторку спецслужб РФ поблизу передової на Донеччині.

Жінка збирала розвіддані про дислокацію та переміщення українських військ в районі Бахмута. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Співробітники СБУ затримали зрадницю у Костянтинівці
Фото: ssu.gov.ua
Співробітники СБУ затримали зрадницю у Костянтинівці
Співробітники СБУ затримали зрадницю у Костянтинівці

Зрадниця насамперед намагалась встановити координати вогневих позицій ствольної та реактивної артилерії ЗСУ, у тому числі систем HIMARS. Її також цікавили напрямки польотів бойової авіації та маршрути руху важкої бронетехніки українських захисників. За даними слідства, ворожа поплічниця проводила розвідувальну діяльність в районі міста Костянтинівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шпигун готував обстріли залізниці у Вінницькій області

"Зловмисниця виходила на місцевість та спостерігала за переміщенням військової техніки ЗСУ, а також випитувала потрібні відомості у знайомих під виглядом побутових розмов. Отриману інформацію вона "зливала" до чотирьох Телеграм-каналів, які були створені російськими спецслужбами для відслідковування локацій Сил оборони України", - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ затримали жінку за місцем проживання. У неї вилучено мобільний телефон, який вона використовувала для передачі розвідвідомостей ворогу.

"Як встановило слідство, жінка підписалась на ворожі інтернет-ресурси ще на початку цього року та згодом почала публікувати там свої "дописи" з орієнтовними геолокаціями ЗСУ на території регіону. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану)", - повідомляють в СБУ.

Зараз затримана перебуває під вартою. Триває розслідування. Їй загрожує до восьми років тюрми.

Контррозвідка Служби безпеки України викрила на Дніпропетровщині агента ФСБ, який шпигував за бойовою авіацією Збройних сил України.

Зловмисник збирав для російських окупантів розвіддані про види та кількість літаків бойової авіації ЗСУ, а також місця їхнього базування та напрямки вильотів.

Зараз ви читаєте новину «Може сісти на вісім років: СБУ затримала поплічницю РФ у Костянтинівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути