середа, 25 листопада 2020 17:26

Шахраї видавали себе за працівників банку і знімали гроші з рахунків клієнтів
3

На Сумщині викрили 2 чоловіків, які привласнили гроші клієнтів банків.

Шахраї видавали себе за працівників банку і в телефонних розмовах з клієнтами випитували у них конфіденційну інформацію. Використовуючи ці дані зловмисники ошукали громадян на 260 тис. грн, повідомили в Департаменті кіберполіції Національної поліції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівниця банку привласнювала гроші з рахунків клієнтів

На Сумщині викрили двох чоловіків, які привласнили гроші клієнтів банків
Фото: npu.gov.ua
Шахраї видавали себе за працівників банку і в телефонних розмовах з клієнтами випитували у них конфіденційну інформацію
Шахраї видавали себе за працівників банку і в телефонних розмовах з клієнтами випитували у них конфіденційну інформацію

"Злочинну схему розробили мешканці Сумської та Харківської областей. Один з фігурантів здійснював СМС-розсилку, нібито від імені банку, про блокування карток клієнтів. У повідомлені вказували про необхідність проходження авторизації у телефонній розмові. Зловмисник випитував у громадян конфіденційну інформацію, зокрема СVV-коди, номери карткових рахунків, баланс та останню суму поповнення, код, який надавався для переказу власних або кредитних коштів. Надалі фігуранти використовували зібрані дані для несанкціонованого входу до онлайн-банкінгу клієнтів або інтернет-ресурсів переказу коштів. Зловмисники переказували гроші з рахунків громадян на підконтрольні рахунки", - сказано в повідомленні.

Поліцейські встановлюють коло постраждалих осіб. У помешканнях шахраїв вони провели обшуки і вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки та сім-карти, які використовувалися у злочинній діяльності.

Чоловікам оголосили підозру за шахрайство. Їм загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Правоохоронці затримали 2 жителів Києва, які шляхом обману та зловживання довірою намагалися заволодіти грошовими коштами в розмірі $500 тис. Зловмисники пообіцяли представнику іноземної компанії сприяння в активізації розслідування в кримінальному провадженні, у якому підприємство є потерпілим, а також відшкодування завданих збитків та притягнення винних до відповідальності. Вони також запевнили представника про нібито особистісні зв'язки з керівництвом Офіса генерального прокурора, що не відповідало дійсності.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї видавали себе за працівників банку і знімали гроші з рахунків клієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути