Ексклюзиви
понеділок, 12 квітня 2021 15:32

Шахрай придумав схему для привласнення авто: як "працював"

Шахрай придумав  схему для привласнення авто: як "працював"
Зловмисник впродовж декількох місяців працював в ДП МВС "Інформ-ресурс" та мав доступ до інформації щодо власників тимчасово затриманих автомобілів, які зберігалися на штрафмайданчиках. Після звільнення він скористався цими даними в корисливих цілях Фото: vn.npu.gov.ua

У Вінниці чоловік придумав шахрайську схему для привласнення чужих автомобілів.

Представляючись працівником ДП МВС "Інформ-ресурс" та користуючись довірою власників тимчасово затриманих авто, обманним шляхом, під виглядом погашення неіснуючих боргів за зберігання таких транспортних засобів на штрафмайданчику, підозрюваний оформляв договори їх купівлі-продажу, в результаті привласнюючи автомобілі, повідомили в пресслужбі поліції Вінницької області.

"Зловмисник впродовж декількох місяців працював в ДП МВС "Інформ-ресурс" та мав доступ до інформації щодо власників тимчасово затриманих автомобілів, які зберігалися на штрафмайданчиках. Після звільнення він скористався цими даними в корисливих цілях. У грудні 2019 року підозрюваний шахрайським шляхом заволодів автомобілем ВАЗ-2108, який належав 80-річному пенсіонеру, який має інвалідність. Фігурант приїхав до нього додому та, назвавшись представником державного підприємства, повідомив, що пенсіонеру потрібно заплатити близько 130 тисяч гривень неіснуючого боргу за зберігання автомобіля на штрафмайданчику", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український блогер натрапив у ОАЕ на шахраїв та застряг

У чоловіка таких грошей не було, тому шахрай пообіцяв владнати цю проблему, переконавши його підписати договір комісії без номера та без дати. Потім, через приватне підприємство дружини, зловмисник оформив договір купівлі-продажу, відповідно до якого придбав авто. На підставі документів, отриманих шахрайським шляхом, він забрав зі штрафмайданчика автомобіль та розпорядився ним на власний розсуд.

Схожим способом шахрай відібрав авто марки "Опель-Вектра" у жителя Вінниці. Назвавшись представником чоловіка, який купив авто за дорученням, злочинець переконав власника автомобіля в необхідності підписання договору комісії. Потім, за попередньою схемою, отримав іномарку зі штрафмайданчика на підставі документів, отриманих шахрайським шляхом. Коли потерпілий, якому авто вартувало близько $7 тис., дізнався, що від його імені невідомий забрав автомобіль, він звернувся до поліції з заявою.

У помешканні шахрая поліцейські провели обшуки, і вилучили договори комісії, технічні паспорти на автомобілі, пусті бланки з печатками ДП МВС "Інформ-ресурс", акти тимчасового затримання транспортних засобів, чорнові записи.

Чоловіку вже оголосили про підозру. Йому загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі. Слідство триває.

На Полтавщині поліцейські затримали групу злочинців, які продавали іномарки з підробленими документами та ідентифікуючими номерами. Поліцейські встановили щонайменше 5 успішних оборудок, які спільники здійснили протягом 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Шахрай придумав схему для привласнення авто: як "працював"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути