Ексклюзиви
субота, 10 квітня 2021 17:38

Український блогер натрапив у ОАЕ на шахраїв та застряг

Український блогер натрапив у ОАЕ на шахраїв та застряг
Чоловіка звинуватили у пошкодженні авто. Фото: ТСН

Бізнесмен і блогер з Чернівців Олександр Мицкан буквально застряг в Об'єднаних Арабських Еміратах.

У Дубаї взяв в оренду елітне авто, зробив кілька дрифтів на ньому на камеру. Потім в аеропорту чоловіка не впустили в літак. У поліцію на нього подали заяву. Виявилось, що в ОАЕ дрифтування заборонене. Блогера звинуватили у пошкодженні Lamborghini. Українець стверджує, що авто не нищив, а просто натрапив на шахраїв-орендодавців, передає ТСН.

Чоловік має місяць чекати суд, або ж заплатити $10 тис. Йому запропонували адвоката за $5 тис. У консульстві України в Дубаї, за його словами, не змогли нічим допомогти і порадили позичити гроші у рідних.

"Ми приїхали з дружиною і оператором знімати блог про життя в Дубаї і огляд Lamborghini. Ми натрапили на шахраїв, сирійців, які дають автомобілі на прокат. Як згодом я дізнався, я не перший, хто "попав" на це. Ще кілька відомих блогерів попались, але один з них просто оплатив ремонт авто і все. І ми взяли машину, авто нам затримали на дві години, після чого привезли і сказали: "Давай швидко підписуй і їдь". Жодного інструктажу не було. Інструкції з експлуатації теж не було, дали просто папірець з дефектами машини, сказали підписати, і все. Ми відзняли відео машини з її дефектами і поїхали знімати свій блог", - розповідає Мицкан.

Блогер зняв відео з автомобілем і помітив, що за ним стежить незнайомець.

"Як виявилось, він від самого початку на жовтій Ferrari за нами стежив. Він фотографував машину. Ми запитали, що він робить. На що чоловік сказав, що просто знімає авто, бо воно йому подобається. Ну нам не шкода - хоче чоловік фотографувати, нехай фотографує. Як потім ми дізнались, за їхніми законодавством, він взагалі не мав права нас фотографувати. Потім ми ще його запитали, чи можна у цьому місці дрифтувати, і чи хтось тут взагалі дрифтує, бо ми помітили сліди. На що він відповів, що не знає. Це був індус, на вигляд дуже простий чоловік", - каже він.

Після дрифту чоловік знову почав знімати і кричав, що то його авто.

"Минає рівно 10 хвилин, підлітають два сирійці на Lamborghini Urus і кажуть: "Давай сюди свої документи, свій паспорт". Як я потім дізнався, це були менеджери ренткару", - каже Олександр.

Українці не погодились на умови іноземців. Справа дійшла до правоохоронців.

"Вони привезли якогось там копа, і кажуть: "Дивись, ось поліція, або ти платиш нам 10 тис. доларів, або ти зараз їдеш у відділення поліції і в тебе дуже великі проблеми". Звісно, ми обрали другий варіант, ми поїхали у поліцію. Як виявилось, це було якесь село в Дубаї. Про цей відділок мало хто щось знає, це як нас в Україні, такий схожий відділок. Ми приїхали туди і там почали брати у нас пояснення", - розповідає українець.

Потім в аеропорту чоловіка скерували в міграційну службу. Сказали, що на нього написали заяву, і всі питання йому потрібно вирішувати у поліцейському відділку.

"Дружина і оператор полетіли додому, мої квитки згоріли, а я поїхав до поліції. Там мені сказали, що нічого не знають, справу відкрили лише сьогодні вранці, 31 березня. У поліції також мені сказали, що у мене є два варіанти: чекати на суд, або йти розбиратись з цією компанією. Найцікавіше те, що мінімум місяць потрібно чекати на суд, а то й до пів року можна тут сидіти. Тобто я тут застряг, щонайменше, як на місяць", - розповідає чернівчанин.

Чоловіка звинуватили у пошкодженні авто. Представили відео з дрифтом. Але пошкоджень не було.

"Щоб ви розуміли, у цих сирійців це відпрацьована схема. Вони ось так на туристах наживаються. Наші туристи приїжджають сюди і вони їх так "розводять" всіх на гроші. Також багато наших блогерів потрапили в таку ситуацію, брали авто і так само на них наживались", - каже Мицкан.

Щодня змушений витрачати $300-400 доларів на прожиття. У посольстві України йому не змогли допомогти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї видурили в українців 2 мільйони гривень на розмитненні євроблях

"На початку з Абу-Дабі дзвонив посол і казав, що є кімнати, вони можуть надати мені житло. Але як пізніше виявилось, що у них - стратегічний об'єкт і що я в них мешкати не можу", - розповідає українець.

"Я тут залишився один. Мови не знаю, нічого не знаю, перекладача не дають, нічим не допомагають. Я взагалі сюди приїхав, як турист відпочити і застряг. Якби я тут щось порушив, мені могли б просто дати штраф, я б його оплатив і поїхав додому. Але виходить, мене тут закрили, я звідси не можу виїхати. У мене вдома бізнес, сім'я і не питають, маєш за що жити, не маєш, і всім байдуже. Ви просто ходите по Дубаї і нікому не цікаво, хто ви, що ви і звідки ви", - розповів Олександр Мицкан.

У Дубаї затримали 40 осіб за зйомку відеоролика з оголеними дівчатами, які позували на балконі одного з хмарочосів. Серед затриманих 11 українок. Пізніше виявилося, що українок 12.

Зараз ви читаєте новину «Український блогер натрапив у ОАЕ на шахраїв та застряг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути