середа, 15 червня 2011 13:20

Монтян: За грати потрапляють тупорилі, жадібні та невдахи

Монтян: За грати потрапляють тупорилі, жадібні та невдахи

15 червня Верховна Рада Україна прийняла закон "Про амністію". За закон проголосували 294 народних депутата. Закон набуде чинності після того, як президент поставить під ним підпис.

Амністія торкнеться в першу чергу найбільш незахищених категорій: неповнолітніх, вагітних, літніх людей, інвалідів.

Як наголошується в пояснювальній записці, звільняться засуджені вперше за вчинення злочинів невеликої та середньої тяжкості, а також злочинів з необережності - майже 8 тисяч осіб; неповнолітні - 1,4 тисячі осіб; засуджені, які відбувають покарання у виді обмеження волі, - близько 2 тисяч чоловік ; інваліди першої та другої групи - 717 чоловік; засуджені, які досягли 60-річного віку, - близько 1 тисячі осіб; засуджені, хворі на активну форму туберкульозу, - 5,5 тисяч осіб. Таким чином на волю вийдуть близько 10 тисяч засуджених.

Існує думка, що у зв'язку з амністією в Україні може погіршитися криміногенна обстановка. Втім юрист Тетяна Монтян так не вважає.

"Криміногенна обстановка у нас в країні не залежить від того, хто вийшов, а хто залишився сидіти далі. Левова частка тих, хто скоює злочини, у нас відкуповуються ще на стадії порушення справи. А ті хто потрапляє за грати це або тупорилі, або жадібні або просто невдачливі люди", - зазначила вона.

Вона вважає, що випускають стільки, щоб трохи розвантажити в'язниці. "От як тільки кількість людей перевищує пропускну можливість в'язниць, відразу з'являється такий закон. І швиденько в'язниці розвантажують", - розповіла Монтян.

За словами юриста, не варто забувати, що засуджені - це безкоштовна робоча сила, якою користуються для наживи керівники пенітенціарних закладів.

"Це свого роду бізнес. І існує все для того, щоб деякі товариші отримували бабліще", - додала Тетяна Монтян.

Зараз ви читаєте новину «Монтян: За грати потрапляють тупорилі, жадібні та невдахи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути