понеділок, 02 травня 2022 14:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Мобілізацію виконали на 100%. Продовження залежить від оперативної обстановки

Мобілізацію виконали на 100%. Продовження залежить від оперативної обстановки
Мобілізація виконана на 100%. Фото: novy.tv

Мобілізація в Україні триватиме до 24 травня. Зараз вона триває меншими темпами, бо на початку лютого повністю укомплектували сили оборони.

Подальше її продовження залежатиме лише від оперативної ситуації. Про це повідомив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України Роман Горбач під час брифінгу, передає Gazeta.ua.

"Понад два місяці триває загальна мобілізація на території нашої держави, всі показники виконані на 100%. Зараз призов до війська проводиться з меншими темпами, бо на початку лютого повністю укомплектували сили оборони. Зараз відбувається лише доукомплектування. Мобілізацію оголошували на три місяці. І її продовження залежатиме лише від оперативної обстановки на бойових позиціях. Це стосується як офіцерів, так і солдатів", - пояснив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині знайшли вже понад 1200 тіл мирних жителів, яких убили російські військові

Горбач додав, що термін "мобілізація" не передбачає добровільне прибуття на службу. Твердження громадян, що вони отримали "примусово" повістки - некоректне. Оскільки повідомлення про те, що особа має з'явитися в центр комплектування, можуть вручити в будь-якому місці.

"Якщо військовозобов'язаний отримав повістку й у незаконний спосіб виїхав за кордон, це означає, що він ухиляється від свого обов'язку. І це кримінальна відповідальність. Такі особи відповідатимуть перед законом", - наголосив він.

Горбач підкреслив, що мобілізовані - це високо мотивовані люди навіть у порівнянні з 2014 роком.

"Так, є особи, які ухиляються від цього обов'язку. Але більшість мобілізованих усвідомлюють відповідальність перед державою і всю небезпеку, яка над нею нависла", - підсумував він.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес припустив, що президент Росії Володимир Путін під час святкового параду 9 травня оголосить масову мобілізацію, щоб завдати вирішального удару по Україні. Одним з аргументів Путіна може стати заклик до нової війни з "нацистами" усього світу.У Кремлі сподіваються, що така мотивація буде достатньою для оголошення загальної мобілізації, оскільки більшість населення РФ перебуває під впливом пропаганди державних телеканалів.

Зараз ви читаєте новину «Мобілізацію виконали на 100%. Продовження залежить від оперативної обстановки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути