понеділок, 02 травня 2022 13:39

Спецтема: Війна Росії проти України

На Київщині знайшли вже понад 1200 тіл мирних жителів, яких убили російські військові

На Київщині знайшли вже понад 1200 тіл мирних жителів, яких убили російські військові
1200 мирних жителів вбили окупанти на Київщині. Фото: Укрінформ

На Київщині правоохоронці з початку повномасштабного вторгнення Росії вже знайшли, оглянули та передали до судово-медичних установ для встановлення причини загибелі 1202 тіла українських громадян.

Про це заявив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов у ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"На жаль, жахливі знахідки виявляємо фактично кожен день і фіксуємо злочини армії РФ на території Київської області. Наразі вже 1202 тіла наших загиблих цивільних громадян оглянуто слідчими і передано до судово-медичних установ для встановлення остаточної причини смерті. 280 людей з них наразі залишаються неупізнаними", - повідомив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині зруйновано 37 мостів: коли їх відновлять

Наразі кримінальна поліція працює відповідним чином для встановлення осіб. Зокрема, відбирається ДНК, дані поміщаються до загальної бази, і далі вже правоохоронці співпрацюють з родичами для порівняння цих даних.

"Тому ще раз закликаю громадян: якщо ви знаєте про зникнення людей і якщо ви втратили з ними зв'язок – будь ласка, повідомте всю інформацію на спецлінію "102" - це дуже важливо для оперативних підрозділів для встановлення місця перебування цих людей", - заявив правоохоронець.

Говорячи про тих людей, які зникли безвісти і доля яких невідома правоохоронцям, Нєбитов уточнив, що це наразі – 300 осіб, і щодня ця цифра змінюється, бо додаються ще люди до списку тих, які зникли безвісти. За його словами, правоохоронці за добу встановлюють місце перебування певної кількості осіб.

"Шукаємо і серед загиблих (зниклих безвісти – Gazeta.ua), але сподіваємося знайти цих людей живими. Ми знаємо, що дуже багато хто втратив зв'язок через те, що втратили мобільні телефони, бо окупанти відбирали ці телефони, або навіть тому, що вони були примусово евакуйовані на територію Білорусі або у РФ. Шукаємо таких людей, і звичайно, працюємо з тілами загиблих відповідним чином", - сказав Нєбитов.

Правоохоронці знайшли чергове масове поховання майже 900 цивільних осіб у Київській області на території, яка була під тимчасовим контролем окупантів у березні.

Увечері 2 квітня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські військові звільнили від окупантів усі населені пункти Київської області, в які раніше зайшли російські окупанти.

У Київській області 29 квітня виявили ще одне масове поховання громадян, які були вбиті російськими військовими. Яму з тілами трьох чоловіків знайшли на території Бучанського району

Зараз ви читаєте новину «На Київщині знайшли вже понад 1200 тіл мирних жителів, яких убили російські військові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути