Ексклюзиви
четвер, 27 квітня 2023 13:00

Міжнародний трибунал потрібен: Резніков розповів, як закінчиться війна

Міжнародний трибунал потрібен: Резніков розповів, як закінчиться війна
Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, як закінчиться війна. Фото: korrespondent.net

Війна обов'язково закінчиться виходом України на міжнародно визнані кордони 1991 року.

Дипломатичний шлях можливий, але не за теперішнього керівництва РФ. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

Він наголосив, що мета України ‒ довести, що зміна кордонів силовим шляхом неприпустима. За словами Резнікова, дипломатичний шлях закінчення війни можливий, але малоймовірний.

"Дипломатичний шлях можливий, коли слабшають ресурси агресора, але він все одно хоче щось виторгувати. Він захоче виторгувати зняття якихось санкцій, можливість щось продавати, торгувати, щоби за щось жити. Його конкретні власники скарбниці захочуть нею скористатися, вони захочуть перестати бути ізгоями, щоб їхні діти десь навчалися. Вони шукатимуть, торгуватимуться. А торг ‒ це вже дипломатія", ‒ сказав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони сказали, що буде з РФ після поразки у війні

За його словами, переговори України та Росії можливі, але не за нинішнього керівництва РФ.

"Однозначно, ні. Думаю, вже з тими, хто змінить їхній режим. Вони можуть залишитися ідеологічно тими ж, але прізвища будуть іншими і їм буде легше кивати на попередників, мовляв, це вони все зіпсували", ‒ наголосив міністр.

Він впевнений, що Росію можна притягнути до відповідальності за вчинені в Україні злочини. Як приклад Резніков назвав Німеччину, а також Першу і Другу світові війни. За словами міністра, поразка у Першій світовій та Версальський мир призвели до реваншистських настроїв, тому Німеччина розв'язала іншу масштабну війну.

"Бажання реваншу буде після поразки росіян у цій війні. Тому потрібен міжнародний трибунал, умовний "Нюрнберг-2", де б він не відбувався. Хтось вважає, що Гаага. Так, це символічно, хоча я б робив у Маріуполі чи Харкові. Хоча б засідання трибуналу", ‒ сказав Резніков.

Українці зрозуміють, що контрнаступ Збройних сил уже розпочався, коли це станеться. Очікування у суспільстві щодо нього зараз дещо перегріті, заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Війна в Україні може закінчитися певним компромісом, а не остаточним врегулюванням. Є деякі ознаки цього. Це означатиме, що незабаром можуть з'явитися нові небезпеки заявив голова керівної партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качинський.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародний трибунал потрібен: Резніков розповів, як закінчиться війна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути