Ексклюзиви
понеділок, 15 березня 2021 17:46

Мінувальнику мосту Метро винесли вирок

Мінувальнику мосту Метро винесли вирок
18 вересня 2019-го ветеран АТО Олексій Белько на 3 год. заблокував рух автомобілів і поїздів метрополітену по мосту Метро у столиці. Погрожував підірвати. Замість в'язниці його відправлять у психлікарню. Фото: strana.ua

Ветерана АТО Олексія Белька, який погрожував підірвати міст Метро в Києві, відправлять у психіатричну лікарню зі звичайним наглядом. В установі пробуде щонайменше 6 місяців.

Цивільний позов столичної поліції на відшкодування матеріального збитку у 69 тис. грн залишився без задоволення. Такий вирок сьогодні, 15 березня, виніс Дніпровський райсуд Каєва, повідомили в адвокатській компанії "Міллер", що представляла його інтереси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінувальника мосту Метро не відпустили на поруки Авакова

"Олексія Белька визнано винуватим у вчиненні інкримінованих йому злочинів. До обвинуваченого застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу зі звичайним наглядом. Це означає, що Олексію надаватимуть психіатричну допомогу у спеціалізованому закладі. Разом із тим, він зможе самостійно, без супроводу медичного працівника, залишати палату, відділення та заклад. Таке рішення суд ухвалив, посилаючись на висновок повторної судово-психіатричної експертизи.

Експерт зазначив, що наш клієнт потребує лікування у відповідному психіатричному закладі із звичайним наглядом, попри те, що прокурор просив посилений. В установі Олексій Белько пробуде щонайменше півроку. Після цього ми звернемося з клопотанням про проведення нової психіатричної експертизи", - розповіли юристи.

Також суд повернув Олексію все належне йому майно, яке було вилучене - 2 автомобілі, банківські картки, мобільний телефон.

18 вересня 2019-го тоді 42-річний Олексій Белько на 3 год. заблокував рух автомобілів і поїздів метрополітену по мосту Метро у столиці. Погрожував підірвати. Аби його затримати, поліцейські провели спеціальну операцію. Вибухівки в нього не було. Справу розслідували як спробу теракту. Олексію загрожувало довічне ув'язнення. 2019-го судово-психіатрична експертиза встановила, що під час вчинення діяння Олексій був неосудний. 20 січня 2020 року Олексію змінили запобіжний захід і помістили до психіатричного закладу із посиленим наглядом.

Зараз ви читаєте новину «Мінувальнику мосту Метро винесли вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути