Ексклюзиви
пʼятниця, 20 вересня 2019 18:21

"Мінувальника" мосту Метро не відпустили на поруки Авакова

"Мінувальника" мосту Метро не відпустили на поруки Авакова
Мінувальника столичного мосту Метро Олексія Белька звинувачують у хуліганстві та неправдивому повідомленні про замінування. Фото – Facebook Надії Максимець

"Мінувальнику" столичного мосту Метро, колишньому військовому Олексію Бельку обрали запобіжний захід - тримання під вартою з можливістю внести 288 тис. грн застави. Таке рішення виніс Дніпровський райсуд Києва 20 вересня.

У разі внесення застави на нього також будуть покладені обов`язки та застосований електронний засіб контролю.

Засідання почалося із годинною затримкою. Прокуратура просила 60 діб під вартою без права на заставу.

"Він стріляв із рушниці в людному місці. Є ризики щодо вчинення подібних правопорушень і їх не можна уникнути, застосувавши інший запобіжний захід", - сказав кореспондентові Gazeta.ua прокурор Денис Спесивцев.

Перед засіданням Белько, відповідаючи на запитання щодо стану його здоров'я, сказав, що "все нормально", і медична допомога йому не потрібна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мінувальнику" мосту Метро пом'якшили обвинувачення

"Хочу вибачитися перед всіма людьми у Києві за свою витівку, але іншого виходу я не знайшов", - сказав Белько.

Також, розповів, що він із Ялти, має статус внутрішньо переміщеної особи і не має постійного місця проживання і роботи. Розлучений, 16-річний син залишився в окупованому Криму.

У засіданні, окрім учасників процесу, були присутні очільник Мінветеранів Оксана Коляда, колишній командир Медичного батальйону "Госпітальєри", а нині депутат від партії "Європейська солідарність" Яна Зінкевич, кілька десятків журналістів.

Стосовно можливого оскарження цього рішення прокуратура визначиться після ознайомлення з його повним текстом, сказала кореспондентові Gazeta.ua речниця столичної прокуратури Надія Максимець.

18 вересня 42-річний Олексій Белько на 4 години заблокував рух автомобілів і поїздів метрополітену по мосту метро у столиці. Погрожував підірвати. Аби його затримати, поліцейські провели спеціальну операцію.

Зараз ви читаєте новину «"Мінувальника" мосту Метро не відпустили на поруки Авакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути