середа, 20 грудня 2023 18:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони Естонії порахувало, скільки снарядів потрібно Україні в рік: цифра вражає

Міноборони Естонії порахувало, скільки снарядів потрібно Україні в рік: цифра вражає
Євросоюз передасть Україні до кінця 2023 року 500 тис. боєприпасів з обіцяного мільйона. Фото: Flickr

Українські військові потребують близько 200 тис. артилерійських снарядів для отримання переваги над російськими окупантами.

Тобто 2,4 млн боєприпасів Україна потребує на рік, але така кількість спустошить всі європейські та американські запаси загалом лише протягом 2024 року. Таку думку висловили у Міністерстві оборони Естонії, пише Liga.net.

У відомстві нагадали, що з обіцяного мільйона європейські партнери надіслали українській армії 300 тис. артилерійських снарядів 155 калібру. Крім того, США відправили понад 2 мільйони 155-мм снарядів на додачу до мільйона боєприпасів інших калібрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна формує нові танкові бригади на 2024-й рік: які танки туди увійдуть

Естонські військові стверджують, що 155-мм артснаряди, які використовує Україна, кращі за російські 152-мм: вони мають більшу скорострільність та кращу точність.

За оцінками Естонії, річна потреба в артилерійських боєприпасах для утримання локальної вогневої переваги України над РФ має становити 200 тис. снарядів на місяць.

"Тобто 2,4 млн боєприпасів на рік, але така кількість спустошить всі європейські та американські запаси загалом лише протягом 2024 року", - наголосили у відомстві.

Євросоюз передасть Україні до кінця 2023 року 500 тис. боєприпасів з обіцяного мільйона.

Наступного року ця цифра складе мільйон. Про це повідомляє "Інтерфакс Україна" з посиланням на анонімного високопоставленого європейського чиновника.

Він підкреслив, що ЄС також працює з іншими партнерами, про що не завжди публічно відомо, "над отриманням деяких снарядів з інших країн, у яких вони є".

Зараз ви читаєте новину «Міноборони Естонії порахувало, скільки снарядів потрібно Україні в рік: цифра вражає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути