вівторок, 21 січня 2014 09:44

Міліція затримала 22-х активістів, їм світить до 15 років тюрми

Міліція затримала 22-х активістів, їм світить до 15 років тюрми
Фото: radiosvoboda.org

32 особи, активні учасники масових заворушень на столичній вулиці Грушевського, доставлені до органів внутрішніх справ. Про це йдеться у повідомленні МВС України.

22 із них – затримані процесуально в рамках відкритого кримінального провадження за ст. 294 ККУ – масові заворушення.

13 процесуально затриманим особам повідомлено про підозру. Слідство і далі встановлює участь та роль кожного у вчиненні цього кримінального правопорушення.

Як відомо, в ніч на 20 січня низку молодих людей - учасників Майдану - було затримано за дивних обставин та доправлено до Дніпровського та Деснянського райуправлінь МВС.

Зокрема, на Подолі невідомими було затримано сімох студентів без пояснення причин.

"По хлопцях було видно, що вони повертаються з нічного Майдану. Зупинилося кілька машин різних марок, хлопців у камуфляжі і "берцах" силою заштовхали до машин. Одному вдалося викрутитися і втекти. Їхні телефонии не відповідають", - повідомили родичі затриманих.

Раніше стало відомо, що ще трьом учасникам акцій на Майдані Незалежності, які не брали участі у заворушеннях на Грушевського,інкримінують порушення статей 293, 294, 295 КК України щодо організації масових заворушень.

Зазначимо, за організацію масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівель або споруд, насильницьким виселенням громадян, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, а також активною участю у масових заворушеннях, карають позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Ті самі дії, якщо вони призвели до загибелі людей або до інших тяжких наслідків, карають позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.

Зараз ви читаєте новину «Міліція затримала 22-х активістів, їм світить до 15 років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути