пʼятниця, 29 червня 2012 11:56

Міліціонерів за нелюдські катування покарали лише умовними термінами

Міліціонерів за нелюдські катування покарали лише умовними термінами
У райвідділку протягом 5 годин група катів у погонах відпрацьовувала удари. Фото: freenation.org.ua

В Одесі 5-м колишнім працівникам міліції, які катуваннями довели до лікарняного ліжка 2-х чоловіків, районний суд виніс умовний термін покарання. Усі звинувачувані уникнули в'язниці – з умовою, що впродовж 3-х років не вчинять нових злочинів, повідомляє ТСН.

З постраждалих вибивали зізнання в крадіжці запчастин від екскаватора – один із міліціонерів був приятелем підприємця, в котрого поцупили майно. У райвідділку протягом 5 годин група катів у погонах відпрацьовувала удари ногами, кулаками, а згодом і гумовими кийками. Коли ж це не допомогло, у хід пішли тортури струмом.

"Голову стисли – і все. А коли вже з голови зняли та почепили до статевого органу – я втратив свідомість", - зізнався постраждалий Євген Осипов.

"Мені сказали, що можуть троє діб протримати до з'ясування обставин. Я за три доби сумніваюся, що вижив би", - каже інша жертва садистів Олександр Славіхін.

Допити міліціонери припинили, лише коли хлопці знепритомніли. Обох одразу ж забрали в лікарню. Там діагностували струс мозку, численні забиття та рани.

"Були видно, що їх катували електричним струмом", - згадує головний лікар Іванівської ЦРЛ Леонід Колесник.

За звіряче побиття людей міліціонерам, яких одразу ж звільнили з органів, загрожувало до 8 років ув'язнення. Проте суд надав злочинцям лише умовний термін.

У прокуратурі таким вердиктом здивовані і вже готують апеляцію. "Дії підсудних були кваліфіковані правильно, але покарання, враховуючи обставини справи, на нашу думку, є м'яким", - прокоментував вердикт начальник управління підтримки держобвинувачень прокуратури Одеської області Юрій Шарін.

Однак у прокуратурі не відкидають, що апеляційний суд може підтримати рішення районного. Адже колишні міліціонери компенсували своїм жертвам витрати на лікування і моральну шкоду.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонерів за нелюдські катування покарали лише умовними термінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути